Spellen voor op de camping: dit zijn de leukste!

Gezellig met zijn allen op de camping wordt nog leuker door met elkaar spelletjes te spelen. Op de camping moet alles handig mee te nemen zijn, waardoor niet elk spel even geschikt is. Ook wil je niet te hard na hoeven denken tijdens het spelen van het spel. Daarom zetten wij de meest ideale dobbelspellen en kaartspellen op de camping op een rij!

Nummer 1: Qwixx

Dit spel lijkt op Yahtzee, maar een worp met de dobbelstenen geldt voor elke speler. Probeer dus zo goed mogelijk gebruik te maken van deze worp en haal zoveel mogelijk punten binnen. Het spel is erg simpel, dus kinderen vanaf 4 jaar kunnen al lekker meespelen.

Nummer 2: Uno

Dit spel is perfect voor op de camping, aangezien het alleen een compact pakje met kaarten is. Het is de bedoeling je hand met kaarten zo snel mogelijk weg te spelen, maar met actiekaarten kunnen anderen jouw spel saboteren. Er is zowel een reguliere versie als een speciale Junior-editie.

Nummer 3: Skip-bo

Nog zo’n compact en simpel kaartspelletje. Met maximaal 6 personen probeer je om een stapel kaarten weg te spelen op een gezamenlijk speelveld. Dit moet op volgorde van 1 tot 12. Het spel is zo simpel als het klinkt, dus kun je dit opnieuw ideaal met kinderen spelen.

Nummer 4: Halli Galli

Het spel met de bel is al jaren populair. Liggen er twee kaarten met vijf gelijke stukken fruit? Druk dan op de bel! Degene die als eerste belt, krijgt alle kaarten uit die ronde. Wie uiteindelijk alle kaarten bij andere spelers weg speelt, wint het spel.

Nummer 5: Rummikub

Deze klassieker behoeft weinig uitleg. Ga creatief om met cijfers en maak zo de beste combinaties om je stenen weg te spelen. Je wint als je alle speelstenen kwijt hebt gespeeld.

Nummer 6: Catan dobbelspel

Dit spel is geschikt voor 1 tot 4 personen, dus perfect voor soloreizigers én gezinnen. Met de dobbelstenen kun je materialen voor je dorpen en straten verzamelen. Daarmee lijkt het spel op de real deal, maar is het wat sneller en simpeler.

 

Wil je meer weten over een van deze spellen of ze kopen voor je volgende vakantie? Kijk dan eens op KoningBordspel.nl. Deze site heeft een enorm ruim aanbod aan allerlei dobbel-, kaarten- en gezelschapsspellen, zodat je altijd het perfecte spel voor jou vindt.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.