Camping Airfryer

Welke airfryers zijn geschikt voor op de Camping? Is het überhaupt mogelijk om een airfryer op de camping te hebben? Welke gerechten kan je allemaal maken? Antwoord op dit soort vragen en meer, vertel ik je uitgebreid in dit blog.

Airfryer naar camping meenemen? 

Je gaat op vakantie naar jouw favoriete camping en wil graag een airfryer meenemen. Belangrijk om op het wattage te letten. Deze mag niet te hoog zijn voor de stroomcapaciteit die je beschikbaar hebt op jouw camping (Ampère). Het laatste wat je wil is dat de zekering gaat uitschakelen door overbelasting. 

Kan je dus een airfryer naar de camping meenemen. Ja dit kan. De meeste campings in Nederland hebben 6,8 of 10 ampère. Dit staat voor:

6×230 volt = 1380 watt
8×230 volt = 1840 watt
10 x 230 volt = 2300 watt 

Een standaard airfryer heeft gemiddeld tussen de 1500 en 2000 watt verbruik. Kijk dus eerst hoeveel watt / volt of ampère je op de camping hebt, zoek daarna een passende airfryer uit.  

camping airfryer

Welke airfryer op de camping?

Ik heb een shortlist gemaakt van airfryers die geschikt zijn voor op campings met 6 of 8 ampère. Ze staan in volgorde van vermogen, zodat je makkelijk kan zien tot welk vermogen je kan bestellen. 

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer | Hetelucht friteuse geschikt voor 6 Ampère

Dit is een mini variant airfryer. Makkelijk mee te nemen en makkelijk op te bergen. Perfect voor in de caravan of camper. Deze is perfect tot 2 personen. Prop het mandje niet helemaal vol tot aan de rand, doe normale porties erin. 

Vermogen: 1000 watt en inhoud 0,4 Kg

Molino Health Fryer Mini| Hetelucht friteuse geschikt voor 6 Ampère

Ook deze camping airfryer heeft een compact formaat. Makkelijk mee te nemen. Er zitten handige draaiknoppen aan om de temperatuur in te stellen en de tijd. Dit kan tot maximaal 30 minuten. 

Vermogen: 1000 watt en inhoud 0,4 kg

Philips Airfryer Essential HD9252/90 | Hetelucht friteuse geschikt voor 8 Ampère

Dit is de kleinste airfryer voor op de camping, van Philips. Dit is onze persoonlijke favoriet. Het is net allemaal wat luxer en deze bevat de nieuwste functionaliteiten. Zo is er een warmhoudfunctie. Is die eenvoudig bedienbaar en kan je deze makkelijk schoonmaken. 

Vermogen: 1400 watt en inhoud 0,8 kg

Meer camping airfryers voor 8 ampère:

De onderstaande airfryers voor op de camping hebben allemaal 1500 watt vermogen. Daarnaast ligt de prijs onder de 100 euro. 

Inventum GF350HLD
Princess 182020 Digitale Aerofryer XL

airfryer camping

Wattage voor de camping airfryer berekenen

In Europa werken apparaten zoals airfryers op 230 volt. Dit getal dien je te vermenigvuldigen met de hoeveelheid ampère op de camping. Nu weet je wat het maximale wattage is voor de camping airfryer. 

Rekenhulp: Ampère x Volt = Wattage

2 ampère * 230 volt = 460 watt
3 ampère * 230 volt = 690 watt
4 ampère * 230 volt = 920 watt
6 ampère * 230 volt = 1380 watt
8 ampère * 230 volt = 1840 watt
10 ampère * 230 volt = 2300 watt

Let erop dat je altijd onder het maximale aantal watt blijft. Als je erboven komt, zal de stroom eruit gaan klappen. 

Pas ook op dat je niet meerdere apparaten tegelijk aan hebt. Als je bijvoorbeeld 1840 watt heb en je hebt je camping airfryer aangesloten die 1400 watt is. Heb je nog maar 440 watt over voor een tweede apparaat. Heb je een koelkast aan staan? Worden er mobieltjes opgeladen? Tel dit allemaal mee in de berekening. 

Camping airfryer – Minimaal een ampère van 6 

De zuinigste airfryers voor op de camping hebben een vermogen van 900 tot 1000 watt. Je hebt dus minimaal een ampère nodig van 6 om deze aan te kunnen sluiten.

Apparaat in standby 

Ook als je camping airfryer in de standby modus staat, verbruikt deze energie. Daarnaast bestaat er piekspanning. Dat wil zeggen dat de eerste momenten dat een apparaat aanstaat, het wattage hoger is dan de momenten daarna. Houd hiervoor een buffertje vrij.  

Airfryers gebruiken veel energie

Een airfryer gebruikt veel energie. De gemiddelde hetelucht friteuse gebruikt 1500 watt. Deze airfryers verbruiken al te veel voor een camping met 6 ampère. Dit apparaat verbruikt zoveel doordat het apparaat heet van binnen gaat worden. Als een apparaat warm wordt, verbruikt deze meer energie. 

Wat bereiden in de camping airfryer

In de camping airfryer kun je een verscheidenheid aan eten en recepten bereiden. Van warme broodjes die je kunt afbakken tot aan gekookte eitjes. Patatjes, kroketten en frikandellen. Maar ook kip of vlees en bekende gerechten. Er zijn honderden recepten beschikbaar op het internet om de lekkerste creaties neer te kunnen zetten. 

Je hoeft nooit meer een mini-oven meer mee te nemen. De camping airfryer kan al deze taken overnemen. Ook kan je makkelijk eten opwarmen.

Hieronder een opsomming van enkele populaire airfryer opties voor op de camping:

  • Frietjes (met weinig of geen olie)
  • Kippenvleugeltjes of -dijen
  • Visfilets
  • Groenten zoals bloemkool, broccoli en wortels
  • Hamburgers of veggieburgers
  • Drumsticks of kippenpoten
  • Zoete aardappelfrietjes
  • Mini-pizza’s of calzones
  • Gegrilde kaas sandwiches

Het is belangrijk om de instructies voor jouw specifieke camping airfryer te volgen bij het bereiden van voedsel en om de temperatuur en baktijd aan te passen op basis van het type voedsel dat jij bereidt. Met een beetje experimenteren zal je snel ontdekken wat jouw favoriete gerechten zijn om in de airfryer te bereiden!

Camping airfryer in camper of caravan?

Laatste vraag die we geregeld binnen krijgen. Kan je een airfryer voor op de camping aansluiten in de camper of caravan? Nee dit raden we ten zeerste af. Laat geen airfryer lopen op de accu van je camper of caravan. Deze gebruikt gewoonweg te veel energie daarvoor. De accu zal sneller leeg gaan dan je denkt, wat voor andere problemen zal zorgen. 

Wat is een Airfryer ook alweer?

Waarom kan een airfryer super handig zijn op de camping? Een airfryer is een keukenapparaat dat voedsel kan frituren, bakken, grillen en roosteren met behulp van hete lucht in plaats van olie. Het maakt gebruik van een mechanisch ventilatiesysteem om hete lucht te circuleren rond het voedsel dat in de mand geplaatst wordt. Dit zorgt voor een knapperige textuur en bruine kleur die vergelijkbaar is met gefrituurd voedsel, maar met veel minder vet. Airfryers zijn populair geworden omdat ze gezondere alternatieven bieden voor traditioneel gefrituurd voedsel zonder afbreuk te doen aan de smaak of textuur. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen grote hoeveelheden olie zoals bij traditionele friteuses. Dat zijn enkel van de redenen waarom airfryers steeds meer hun intrede maken op campings.

Camping airfryer vragen

In dit blog hebben we de veelgestelde vragen rondom de camping airfryer behandeld. Als je nog meer vragen hebt kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. We voorzien je graag van een antwoord op maat. 

Hierbij nog is een handig overzicht van de bestverkochte camping airfryers op Bol.com.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.