Camping parasol

Een parasol is een must have op jouw plek op de camping. Zo kun je waar jij maar wil een lekker stukje schaduw creëren. Als de zon volop schijnt is dat natuurlijk heerlijk, maar jezelf even afzonderen in de schaduw is ook belangrijk. Door de camping parasol kan je de hele dag buiten zitten. 

Camping parasol ondergrond

De parasol kan je op diverse ondergronden zetten die op jouw camping plek voorkomen. Heb je een harde ondergrond zoals steen of juist een zachte zoals gras of zand? Door de parasolvoet en de pennen voor aan de grond kan je deze overal op monteren. Zo kan je de parasol makkelijk verplaatsen van de camping naar het strandje in de buurt. 

camping parasol

Populaire optie voor op de camping: zweefparasol

Een van de populairste opties parasols die je veel op campings tegenkomt is de zweefparasol. Bij deze parasol zit de stok niet in het midden maar zweeft deze boven de spullen die jij eronder zet (tafel, stoelen, ligbed). Hierdoor heb je meer vrijheid van bewegen en kan je makkelijker zitten in de schaduw. Deze parasol vouw je niet in, er is een handig draaisysteem met katrollen. Je kan de camping parasol zo indraaien. Dit komt goed van pas als het weer snel omslaat van zonnig naar een harde bui. Waar je wel rekening mee moet houden bij een zweefparasol op de camping is dat je deze extra stevig aan de grond zet. Het zwaartepunt zit namelijk aan de zijkant en niet in het midden.   

Een stevige parasolvoet is de basis 

Een van de voorwaarden voor genieten op de camping is een parasol die goed blijft staan. Want een parasol die elke keer omvalt, wegwaait of kapot gaat, is een van de grootste frustraties. Goed stevig vastzetten kan op twee manieren, met een parasolvoet of een grondpen. De parasolvoet is een zware voet waar je de parasol in kan plaatsen. Er zijn voeten die van zichzelf al zwaar zijn, andere kunnen met zand of water gevuld worden. 

Grondpennen zijn het meest geschikt voor camping parasols die kleiner zijn. De pen steek je in de grond en de stok van de parasol bevestig je aan de pen. Must have is een stevige ondergrond. 

Voordelen Camping Parasol

Even de voordelen van de Camping Parasol op een rijtje:

  • Meer schaduw in warme tijden. Dit spreekt voor zich. Een plek om af te koelen en uit de zon te zitten. 
  • Een gezellige, koele plek creëren. Eerlijk, een terras waar de eettafel of ligbedden bedekt zijn met een parasol, ziet er zo veel aangenamer uit dan in de volle zon. Je kan een parasol uitkiezen die perfect past bij de inrichting van jouw campingplek. Er zijn diverse stijlen, kleuren en materialen voorhanden. 

Materiaal camping parasol

Verdiep je goed in het parasol materiaal wat je aanschaft als beschutting voor op de camping. Kunststof zijn de beste optie als je zowel wind als warmte wil gaan tegenhouden. Mocht je vooral warmte tegen willen houden raden we rietvezels aan. Hier komt nog een lekker windje doorheen. 

Welke grootte camping parasol?

Er zijn diverse grootten camping parasols voorhanden. Zo zijn er kleine formaten met een diameter van 1.5 meter tot super varianten waar je met 10 tot 20 man onder kan. Het is maar net wat je nodig hebt. 

Camping parasol kopen

Een gebruiksvriendelijke, kwalitatieve camping parasol kan je kopen op
Amazon
Bol.com
Kampeerwereld

Mocht je nog vragen hebben over de aanschaf van een parasol of een andere benodigdheid voor op de camping, kan je mailen naar info@campingblogger.nl.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.