Camping kooktafel

Een kooktafel is een must have als je voor lange tijd naar een camping gaat. Zo heb je een stevige tafel om je gerechten op te bereiden. Groenten te snijden, gerechten te maken, te koken of boterhammen te smeren. Bij tal van dagelijkse activiteiten pak je de camping kooktafel erbij. Je kan dit soort tafels vaak in een handomdraai in- en uitklappen.  

In dit blog vertellen we hoe jij een geschikte camping kooktafel kan vinden. Ook hebben we een aanrader op dit gebied en zijn er enkele webshops waar we adviseren om is rond te kijken zoals Amazon

Kooktafel camping – Verschillen 

Maak niet te snel een beslissing voor de kooktafel voor op de camping. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel in de lijst met kampeerbenodigdheden. Je zit er waarschijnlijk minimaal drie keer per dag (ontbijt, lunch avondeten) om te eten of om eten te bereiden. 

De grootste verschillen in de camping kooktafel zit hem in:

  • Gewicht
  • Afmetingen keukenmeubel 
  • Prijs
  • Materiaal

Welk gewicht en welke afmetingen heb ik nodig voor mijn camping kookkast? Dit is afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt om te koken. Stel jezelf de volgende vragen: Hoe groot is de gasfles die je gebruikt? Hoeveel ruimte heb je nodig om te koken? Kook je voor 2, 3, 4 of meer personen? Welk kookstel heb je? Heb je ook nog andere camping apparaten mee? Schrijf dit is allemaal op en reken ongeveer uit wat je nodig hebt aan ruimte en wat je overhoudt. Zo zie je precies welke camping kooktafel geschikt is voor jouw camping behoefte. Je hebt al snel een minimale lengte van 80 centimeter nodig. 

camping kooktafel

Extra functionaliteiten camping kooktafel

Er zijn camping kooktafels met extra functionaliteiten. Met bijvoorbeeld een of twee extra planken om spulletjes op te bergen. Wij raden aan om hiervoor te kiezen omdat je zo veel extra ruimte kunt creëren. 

Bo-Camp camping kooktafel 

Een van onze aanraders is de Bo-Camp camping kooktafel compact. Deze is onder andere voorzien van een extra tussenblad om spullen in op te bergen. Dit is een eenvoudige kookmeubel die makkelijk mee te nemen is. Je kan de tafel namelijk in een handomdraai inklappen en uitklappen. Ingeklapt is het slechts een klein pakketje. 

Het werkblad van deze camping kooktafel is van aluminium, wat ervoor zorgt dat het watervast is en bestand tegen hitte. Het ideale materiaal om op te koken. 

Onder het tafelblad van deze kookkast zit een extra blad waar je keukenspullen kwijt kunt. Ook handig zijn de stelvoetjes waarmee je de tafel op elke soort ondergrond stabiel neer kan zetten. 

Aanbod camping kooktafels / keukenmeubels 

Diverse webshops verkopen camping kooktafels. Wij raden aan om is het aanbod te bekijken op:

Voor meer vragen over camping artikelen zoals keukenmeubels of kookkasten kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. Ook voor andere vragen rondom kamperen staan we voor je klaar. 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.