Camping kledingkast

Een kledingkast is een van de belangrijkste items voor op de camping. Je wil dat je jouw kleding netjes kan opbergen. Zeker op de camping waar veel zand, modder, bladeren, takken en andere natuurgerelateerde voorwerpen rondzwerven. Zonde als je kleding daar tussen slingert.  

Even snel naar het zwembad, maar je kan nergens je bikini of zwembroek vinden? Met een camping kledingkast met diverse vakken kan je deze in een handomdraai pakken. Verdeel de vakken in de garderobekast op basis van activiteit (zwemmen, fietsen, sporten) of bijvoorbeeld warmte (shirtjes), regen (regenpak) of kou (warme trui, geitenwollen sokken). 

Camping kledingkast organizer

Als je geen plek hebt voor een grote camping kledingkast, kan je ook gaan voor een organizer. Deze zijn vaak iets kleiner maar zijn iets praktischer ingericht. 

Compacte camping kledingkast

Uiteindelijk moet de kledingkast die je wil aanschaffen voor op de camping voor gemak zorgen. Dit wil zeggen:

 • Makkelijk opklapbaar
 • Makkelijk opbergbaar
 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Lichte stoffen en materialen
 • Overzichtelijk
 • Compact
 • Opvouwbaar

camping kledingkast

Camping kledingkast – Diverse vormen

Camping kledingkasten komen voor In alle soorten en maten. Zo zijn er dubbele kledingkast varianten, enkele maar ook hoekvormen. Of speciale kasten voor in de caravan of juist de voortent. Geheel afhankelijk van jouw camping wensen kan je de kledingkast inrichten.

Camping kledingkast accessoires

Je camping kledingkast kan je nog verrijken met tal van accessoires. Van organizers voor in kast tot extra haakjes om je kleding aan op te hangen, een spiegel voor in de kast, uitbreidingsmogelijkheden en tal van andere opties. 

Opvouwbare camping kledingkast

Wij raden aan om altijd te kiezen voor een opvouwbare camping kledingkast. Deze kasten zijn speciaal gemaakt met het oog op lichtgewicht en de compactheid. De perfect garderobekast om mee te nemen tijdens het kamperen.  Schoenen, kleding, jassen, je kan er van alles in kwijt.

Design camping kledingkasten

Naast de standaard camping kledingkasten zijn er ook design kasten voorhanden. Deze zijn wel vaak wat duurder, maar al je houd van originele producten, zijn deze kasten zeker het overwegen waard. 

Ondergrond

Denk vooraf na over op welke ondergrond je de kledingkast voor op de camping wil zetten. De meeste kasten zijn op ongelijke grond stabiel te plaatsen en staan veelal waterpas. Dit komt omdat er pootjes onder zitten die verstelbaar zijn. Check dit wel altijd voor je de kast besteld. Er zijn camping kledingkasten waar geen verstelbare pootjes onder zitten en die minder stabiel zijn. Check ook altijd of je ze kan verbinden aan je tent, bijvoorbeeld door middel van een tentstok, haken, een pees of klittenband. 

Camping hangkast 

Een hangkast voor op de camping is een van de meest bestelde ontwerpen. Deze kan je ophangen aan een buis waardoor je nooit last kan hebben van een scheve ondergrond. De hangkast staat altijd waterpas. 

kledingkast camping

Camping kledingkast – Waar rekening mee houden?

Even op een rijtje wat zaken om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een camping kledingkast:

 • Hoe groot mag de pakmaat zijn?
 • De maat van de uitgeklapte kast
 • Hoeveel opbergruimte heb je nodig?
 • Welke indeling heb je voor ogen?
 • Waar wil je de camping kledingkast gaan neerzetten?
 • Past de kast bij de inrichting van je voortent, camper of caravan?
 • Enzovoorts

Camping kledingkast kopen

Kijk bij de volgende webshops is voor een geschikte kledingkast voor op de camping:

Voor vragen over campingartikelen kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl.

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.