Camping fluitketel

Een fluitketel kan niet ontbreken tijdens het kamperen op de camping. Genieten van een heerlijke kop thee midden in de natuur. Kruipen in jouw slaapzak met een warme kruik. Afwassen met warm water. Zo zie je, warm water uit een fluitketel komt goed van pas in het back to basic leven op de camping. Binnen een handomdraai kan je water laten koken op een verscheidenheid van warmtebronnen. Of je nou een benzinebrander of een kooktoestel gebruikt.

In dit blog over de camping fluitketel vertellen we je waarom dit item onmisbaar is en hoe je een geschikt type kunt vinden. 

Waarom een camping fluitketel gebruiken?

Voordeel aan een fluitketel op de camping is dat je niet per se een aansluiting nodig hebt voor stroom, met uitzondering van een kooktoestel die werkt op stroom. Als je op een camping staat waar je alleen een gasfles kunt gebruiken, is een fluitketel de beste oplossing om water te laten koken.

camping fluitketel

Fluitketel toon

De camping fluitketel of de variant voor thuis staat bekend om de toon die wordt gemaakt als het water gaat koken. Je hoort dan een soort fluitje. In de dop zit een klein gat. Als het water gaat koken komt er damp vrij wat met een steeds grotere druk naar buiten wil door het gat. Zie het als je lippen tuiten om zelf te fluiten. 

Er zijn ook diverse fluitketels te koop voor op de camping die niet fluiten. Dit is dan een waterketel zonder fluitje. Dan moet je zelf opletten wanneer het water kookt. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Geschikte camping fluitketels kiezen

In het online assortiment vind je tal van fluitketels die je direct kunt meenemen naar jouw camping. Zo zijn er fluitketels in diverse kleuren, van verschillende materialen, groottes of merken. Hoe kan je nou een geschikte fluitketel kiezen voor op de camping? Houd rekening met de volgende punten:

  • Inhoud. Hoeveel water wil je precies laten koken? Er zijn varianten van 0,75 liter tot wel 2 liter. Als je bijvoorbeeld alleen 2 kopjes thee wil zetten op de camping, heb je aan een kleine fluitketel genoeg. 
  • Hengsel. Let ook op het hengsel van de fluitketel. Als deze isolatie bevat kan je deze pakken zonder je handen te verbranden. 
  • Inklapbaarheid. Er zijn fluitketels die je kunt opbouwen middels siliconen. Dit is handig als je slechts met een tas op reis gaat. Dan kan je de theeketel inklappen en makkelijk meenemen tijdens het kamperen. 
  • Voor in de vaatwasser. Als je een luxe huisje hebt op de camping met vaatwasser, kun je de fluitketel makkelijk afwassen. Dit kan je ook thuis doen als het campingseizoen voorbij is. 

Fluitketel voor op de camping bestellen

Nu je weet wat voor verschillende soorten fluitketels er voorhanden zijn voor op de camping, kan je een overwogen keuze maken. We raden aan om is een kijkje te nemen op de volgende sites:

Mocht je nog vragen hebben over camping kampeerartikelen, de fluitketel of een andere gerelateerde vraag kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.