Camping keukenkast

De keukenkast is de kern van elke camping keuken. Ze zijn niet alleen handig voor het opslaan van spullen, ze geven ook sfeer aan de keuken. Zelfs als je alleen het front (de voorkant) van een keukenkast op de camping vernieuwt, krijgt je keuken een bijzondere uitstraling. 

Keukenkast voor op de camping opmeten

Als je een nieuwe keukenkast wil voor op de camping, voor jouw caravan, camper of vaste staplaats, is het belangrijk de juiste maat te bestellen. Je wil zo veel mogelijk ruimte besparen als je een kleinere caravan hebt en de keukenkast moet natuurlijk perfect passen. Meet niet alleen de lengte en hoogte op, maar ook de breedte. Hier wil het wel is misgaan bij het bestellen van een keukenkast voor op de camping. Houd er ook rekening mee dat je de keukenkast makkelijk kan openen en sluiten. 

camping keukenkast

Camping Keukenkast – Handig en sfeervol

De basis van elke camping keuken is de onderkeukenkast. Hier kan het aanrechtblad op worden geplaatst. Naast de opslagfunctie straalt de keuken hierdoor ook warmte en sfeer uit. De bovenkeukenkast zit veelal om de afzuiger en kookplaat heen. Hier worden met name borden en glazen bewaard. Deze kan je snel pakken. Let goed op de diepte tussen het aanrechtblad en de boven keukenkast op de camping. Zo minimaliseer je de kans dat je je jouw hoofd stoot. De perfecte afstand tussen de onderkast en bovenkast is 40 tot 60 centimeter. Zo heb je genoeg werkruimte op het aanrechtblad en kan je makkelijk je kookgerei kwijt. 

Camping Keukenkast en apothekerskast 

Mocht de keukenkast bij jou op de camping niet voor genoeg opbergruimte zorgen, kan je een apothekerskast extra aanschaffen. Deze bieden veel opbergruimte en zijn de perfecte afwisseling tussen je keukenkastjes. Zet de apothekerskast altijd zijwaarts in de keuken. Zo lijkt deze een stuk groter en komen de andere elementen beter tot hun recht. 

Keukenkast voor op de camping bestellen

Bij veel leveranciers kan je de keukenkast, voor bij jou op de camping, los en online bestellen. Zo kan je ze direct op de camping laten bezorgen. Scheelt weer een rit om de kast of kastjes mee te nemen. Daarnaast kan je vaak kiezen uit een bouwpakket waar je alles zelf in elkaar moet zetten, of een voor gemonteerde camping keukenkast. Deze hoef je dan alleen nog maar op te hangen. Er zit een prijsverschil tussen, logisch, hoe meer je zelf erin steekt qua uren, hoe goedkoper de set is. 

Keukenkast bouwpakket camping

Als je kiest voor een bouwpakket voor jouw keukenkast voor op de camping, krijg je vaak een hoop spullen geleverd:

 • Horizontale greeplijsten
 • Grepen
 • Stelpoten
 • Plintklemmen
 • Plinten
 • Korfladen
 • Laden
 • Keukenfronten
 • Koppelschroeven
 • En natuurlijk het materiaal van de camping keukenkast / keukenmeubel zelf 

Dus weet waar je aan begint als je ervoor kiest om deze zelf in elkaar te zetten. Mocht je na een paar jaar weer nieuwe keukenkastjes bij jou op de camping willen, kan je ze makkelijk vervangen. Bewaar de opgemeten maten goed, zodat je dat niet nog een keer hoeft te doen. Dan heb je altijd weer het risico dat de camping keukenkast net te klein of te groot is. 

Camping keukenkast bestellen

Hierbij het aanbod camping keukenkasten op:
Amazon
Bol.com
Kampeerwereld

 

keukenkast camping

Verschillende opties keukenkast camping

Er is een breed assortiment keukenkastjes voor op de camping voorhanden wat diverse functies heeft:

 • Onderkast voor de spoelbak
 • Een keuken opbergkast waar ook de magnetron inpast
 • Voorraadkast voor in de berging
 • Een buffetkast als keukenmeubel voor het mooiste servies 
 • Kookkast 

En zo zijn er nog meer beschikbare opties, niet alleen op het gebied van functies, maar ook in kleuren. Je kan de camping keukenkast samenstellen in tal van kleurenopties: wit, rood, grijs, bistro, etc. Mocht je nog vragen hebben over de keukenkast voor op de camping, mail dan naar info@campingblogger.nl

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.