Camping toilet tent

Een camping toilet tent kan ideaal zijn als je niet elke keer helemaal naar de vaste wc’s wil lopen. Stel je zit op 500 meter van de WC’s, je bent minder mobiel of vind de hygiëne niet te best. Dan is dit het beste item. In dit blog vertellen we je welke functies zo’n tent allemaal heeft, hoe je de camping toilet tent kan opzetten en lees je meer over de bijzondere features.

Camping toilet tent – Ook voor douchen

Naast de toilet functie van een camping tent kan je deze ook gebruiken voor tal van andere vaste momenten op de dag:

  • Altijd kunnen omkleden in volledige privacy. Dit is ook erg handig als je kinderen hebt.
  • Een eigen douche monteren. Douchen wanneer en hoe lang jij dat wil. Nooit meer 50 centjes te sparen of te wachten tot de volgende klaar is.

Je kan een camping tent met toilet of douche ook makkelijk meenemen. Of je nu op reis bent, op de camping of in de achtertuin. Je kan makkelijk wat beschutting en privacy creëren

Camping toilet tent opzetten

De camping toilet tent opzetten gaat in een handomdraai. Vaak is deze geleverd met een handige draagtas. Vervolgens zullen de meeste modellen uit zichzelf uitveren. De meeste modellen zijn zogeheten ‘Pop-up’.

De camping toilet tent kan gesloten en geopend worden middels een enkele of dubbele ritssluiting. Veel modellen hebben een oprolmogelijkheid. Hiermee kan de opening geopend blijven. De meeste tenten bestaan uit nylon. Dit is de perfecte stof om bestendig te zijn tegen wind en regen. De stof is namelijk waterproof.

Haringen worden bij de meeste camping toilet tenten meegeleverd. Aan te raden om de tent hiermee te zekeren om de stabiliteit te vergroten. In de tenten is een goed zicht omdat de stof licht doorlaat. Jij hoeft je geen zorgen te maken dat er van buiten naar binnen gekeken kan worden. Privacy gegarandeerd.

camping toilet tent

Camping toilet tent kopen

Een camping tent om te gebruiken als toilet, douche of omkleedhokje kan je aanschaffen op:

Heeft de camping toilet tent een dak?

Het antwoord hierop kan ja en nee zijn. Er zijn camping toilet tenten die een dak bevatten en er zijn modellen zonder. Er zijn ook varianten met een uitritsbaar dak. Als je op de camping staat en je weet dat er een mooie week vol zon aan komt. Dan kan je lekker het dak eraf laten. Als het continu regent houd je hem erop.

Is het mogelijk de camping toilet tent te verplaatsen?

Ja, de meeste camping toilet tenten wegen niks. Tussen de 2 en 4 kilo hooguit. Daarom is het wel belangrijk de tent goed vast te zetten met haringen. Als je de tent weer wil invouwen voor je deze gaat verplaatsen, houd je een klein pakketje over van 60 bij 6 of 50 bij 5. Deze past met gemak in je rugtas.

Meer vragen over camping artikelen?

Voor meer informatie over camping producten zoals de toilet tent, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.