Camping bijzettafeltje

Een camping bijzettafeltje is de perfecte toevoeging bij een relaxte stoel, een lekkere hangmat of een lounge. Bijzettafels voor op de camping zijn vaak inklapbaar en daardoor makkelijk mee te nemen. Daarnaast kan je ze makkelijk opbergen in jouw tent, caravan, fietstassen of in de auto. Bovendien bestaan ze uit lichte materialen. In dit blog vertellen we je alles over de functies, voordelen en typen camping bijzettafels die beschikbaar zijn. 

Voordelen camping bijzettafel:

 • Inklapbaar. Uit elkaar en in elkaar klappen in een handomdraai. 
 • Makkelijk mee te nemen. Ingeklapt past die in je tas, auto of caravan. 
 • Eenvoudig op te bergen
 • Perfect om eten en drinken op te leggen, als extra oppervlakte in de camping keuken of om een spelletje op te spelen
 • Kortom, bijzettafels zijn perfect te gebruiken op de camping 

Eten op camping bijzettafel

Eten met een bord op schoot op de camping prima, maar het is een stuk handiger om aan een bijzettafeltje te zitten. Dan kan je lekker de tafel dekken, borden neerzetten en van een maaltijd genieten zoals dat hoort. Een camping bijzettafel neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een standaard tafel. 

Extra werkruimte

Naast het nuttigen van een maaltijd kan je de camping ook ruimte tekort komen bij het bereiden van het eten. Wil je wat gesneden groenten van het aanrecht af, of heb je een salade klaar staan. Pak de bijzettafel erbij. Even wat extra werkruimte komt goed van pas.

Komen de buren gezellig langs en wil je wat extra hapjes neerzetten? Wil je een potje rummikubben met ze? In dit soort gevallen biedt de camping bijzettafel oplossing. 

Camping bijzettafel aanschaffen

Een camping bijzettafel vind je bij een van de volgende webshops:

camping bijzettafel

Typen camping bijzettafels

Je kan op zoek gaan naar diverse bijzettafels voor op de camping die hun eigen productkenmerken hebben:

 • In hoogte verstelbaar. Wil je de tafel lager of hoger maken, dit is mogelijk bij verschillende modellen.
 • Voeten die verstelbaar zijn. De voeten kan je aanpassen als er hoogteverschil zit. Zit jouw kampeerplek toevallig op een heuvel?
 • Grootte van het tafelblad. Wil je een kleine bijzettafel of een groter formaat?
 • Tafelblad die hittebestendig is. Hete thee of ovenschotels kwijt? Bij een hittebestendige variant is dit mogelijk.
 • Tafelblad die watervast is. Beschermd tegen water en regenval.
 • Inklapbaar. Minimaliseren tot een klein pakketje. 
 • Gewicht van superlicht tot wat massiever. Naar gelang de behoefte van stevigheid. 

Bedenk vooraf welke functies jij nodig hebt. Als je de camping bijzettafel alleen wil gebruiken om een glas water op te zetten, kan je voor een goedkopere variant gaan. Als je deze zowel in de keuken als tijdens het eten wil gebruiken, kan je voor een wat steviger gaan die hittebestendig is. Er zit nogal wat prijsverschil tussen de goedkopere en duurdere varianten. Kijk in het bovenstaande rijtje wat voor jij nodig hebt en selecteer zo het beste product. 

Vragen over camping producten?

Mocht je nog vragen hebben over de camping bijzettafel of andere kampeerartikelen, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. Elke maand schrijven we diverse blogs over populaire artikelen. 

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.