Camping vaatwasser

Zoekende naar een geschikte vaatwasser voor op de camping omdat je het zat bent om zelf de afwas te doen in een bak met heet water? Staat er overal vuile vaat? Als het antwoord op deze vragen ja is, kan je gaan kijken naar een vaatwasser voor op de camping. Er zijn speciale mini varianten vaatwasmachines op de markt die ideaal zijn voor tijdens een kampeervakantie.

Mini vaatwasser camping

Er zijn mini varianten vaatwassers ontwikkeld, speciaal voor op de camping. Deze zijn perfect als je niet zoveel vuile vaat hebt, weinig plek hebt en een makkelijk te vervoeren (mobiel) product zoekt. 

In zo’n speciale vaatwasser voor op de camping kan je een dag gemiddelde campingvaat kwijt voor 2 personen. Vaak zit er 1 rek en 1 bestekkorf in deze vaatwassers. Ze hebben vaak een hoogte en breedte van rond de 50 centimeter. Een van de voordelen is de gemakkelijke verplaatsbaarheid. Je kan deze overal wel kwijt. Zo kan je de mobiele vaatwasser inbouwen in de caravan, stallen in een kast in de voortent, op de koelkast of waar je ook maar wil. 

Deze vaatwassers zijn aangepast aan de beschikbare stroom op de camping. Deze vaatwasmachines kunnen met elke camping stroompaal worden verbonden. 

Ander voordeel is dat je vaat een stuk schoner is dan met de hand. De mooie glans op glazen krijg je bijna niet met de hand. 

camping vaatwasser

Zelf water bijvullen

Op de camping vaatwasser kan je zelf het water aanvullen. Op de camping heb je niet altijd water op de eigen plek. In dat geval kan je het benodigde aantal liter water in de vaatwasser vullen. 

Camping vaatwasser Tip

Als je twijfelt omdat je vindt dat de camping vaatwasser te klein is, zijn er natuurlijk oplossingen. Waar men de standaard vaatwasser veelal 1 keer per dag aanzet. Kan je de kleinere variant natuurlijk twee keer per dag laten draaien. In principe is de camping vaatwasser voor een gemiddeld gebruik van 2 personen per dag ingericht. Als je met 4 personen bent, betekent het dat je de vaatwasser gewoon een keer extra laat draaien. 

Camping vaatwasmachine kijken – Waar op letten?

Als je hebt besloten om een mini mobiele vaatwasser aan te schaffen voor bij jou op de camping, zijn er een aantal zaken om op te letten. Zo weet je zeker dat je geen spijt gaat krijgen van de aankoop. Let op de volgende aandachtspunten

  • Energielabel: Let op het energielabel die wat zegt over de energiezuinigheid van het apparaat. A+++ is het zuinigst. Hoe hoger de letter hoe minder zuinig. Dit gaat tot letter G. 
  • Energieverbruik: op hetzelfde label kan je het verbruik in kWh per jaar lezen. Kijk of dit past bij de hoeveelheid stroom die door de camping paal gaat.
  • Waterverbruik: Hoeveel water verbruikt de vaatwasser voor op de camping? Belangrijk om het aantal liters per vaatwasbeurt te weten. Dit aantal kan je handmatig bijvullen.
  • Was en droogresultaat. Hoe goed maakt de vaatwasmachine de camping vaat schoon? Ook dit kan je aflezen. Dit staat naast het waterverbruik en wordt aangegeven door de letters A tot en met G. Waarbij A weer het beste is. 
  • Geluidsniveau. Hoeveel geluid maakt de vaatwasser op de camping? De meeste mensen zetten de vaatwasser aan als ze gaan slapen. Je wil niet wakker worden gehouden door het apparaat. 
  • Vaatwasprogramma. Zijn er een of meerdere vaatwasprogramma’s beschikbaar?
  • Extra functies. Geeft de vaatwasser voor op de camping aan als er zout of glansspoelmiddel moet worden toegevoegd?. Dit zijn handige extra functies.

Camping vaatwasser kopen

Als je een camping vaatwasser wil kopen, raden we aan te kijken op de volgende webshops:

Voor vragen over het kopen van een vaatwasser voor op de camping, kan je mailen naar info@campingblogger.nl

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.