Camping lantaarn

Een lantaarn voor het kamperen op de camping is erg functioneel. Zo kan je deze gebruiken om in de avond de weg te vinden. Maar ook als vaste verlichting in de tent, voor het lezen van een boek en zo zijn er nog meer handige toepassingen. Je kan in ieder geval niet zonder, midden in het donkere bos. 

Verschillende soorten camping lantaarns 

Camping lantaarns kunnen staand of hangend worden gebruiken. Ze kunnen werken op gas, benzine, batterijen of netstroom. In dit blog vertellen we je meer over de verschillende soorten die er verkrijgbaar zijn. Zo kan je op basis van jouw camping situatie welke lantaarn het beste bij jouw past. Hieronder sommen we zes mogelijkheden op:

1 – Stormlantaarn camping

Als je een lantaarn op de camping wil, die ten alle tijde blijft branden, raden we een stormlantaarn aan. Deze blijft in weer en wind branden. Deze is dusdanig ontworpen dat deze bestand is tegen buitenomstandigheden. Dit komt door een speciale constructie die de luchttoevoer zo constant mogelijk houdt. Dus ondanks heftige wind. 

camping lantaarn

2- Camping lantaarns op batterijen

Veel van de beschikbare camping lantaarns werken op batterijen. Dit is handig als je geen toegang hebt tot netstroom. Perfect voor je loopje in het donker naar het toilet, of als je iets kwijt bent in je tent midden in de nacht. Er is een must, niet vergeten genoeg batterijen mee te nemen. 

3 – Camping lantaarns op netstroom (oplaadbaar)

Camping lantaarns op netstroom bevatten een accu. Deze zijn oplaadbaar middels een USB laadsnoer. 

Naast varianten die enkel op batterijen werken of op netstroom, zijn er lantaarns die op beiden werken. Dan kan je zelf kiezen wat op dat moment het beste uitkomt. Als de stroom een keer uitvalt heb je altijd licht, en als je batterijen op zijn kan je de camping lantaarn verbinden met de stroom of gebruik maken van de oplaadbare accu. 

4 – De gaslamp

Zoals de naam al zegt, een gaslamp werkt op gas. Dit gas kan je in kleine busjes kopen. 

5 – LED lantaarns campings

LED lantaarns voor op de camping werken op een accu of op batterijen. Een van de voordelen van LED is dat deze erg zuinig zijn gekeken naar energieverbruik. Daarnaast schijnen ze ook erg fel. Wel is de kleur van LED vaak wat minder ‘gezellig’ dan bij de traditionele camping lantaarn. Maar dit is voor iedereen verschillend. 

6 – Lantaarns op Benzine

Lantaarns voor op de camping die werken op benzine geven niet alleen licht af, maar ook warmte. Ze zijn relatief voordelig in gebruik. 

Camping lantaarn kopen

Wil je een camping lantaarn kopen voor tijdens het parkeren op de camping? Bekijk dan eens het aanbod bij de volgende webshops:

Met bovenstaande gegeven informatie en jouw camping wensen, kan je zelf goed bepalen wat voor jou de beste lantaarn is. 

lantaarn camping

Vragen over kampeerartikelen

Voor meer vragen campingartikelen, zoals een lantaarn, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. Daarnaast hebben we tientallen handige artikelen geschreven over tal van camping must haves. 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.