Camping glazen

Onderschat nooit de mogelijkheden van camping glazen van hoge kwaliteit. Gebruik het voor jouw ontbijt havermout of ’s ochtends koffie, zelfs en ’s avonds rond het kampvuur. De juiste camping glazen moet je overal voor kunnen gebruiken om ruimte te besparen. Maar welke soort materiaal zijn de beste camping glazen? Je hebt namelijk verschillende soorten materialen die gebruikt worden om camping glazen te maken. Zo heb je camping glazen van kunststof, keramisch en roestvrijstaal.

Materialen camping glazen

Keramiek, roestvrij staal, en kunststoffen zijn de belangrijkste materialen die worden gebruikt in de bouw van een hoge kwaliteit camping mok of camping glazen. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om duurzaamheid, inherente warmtevasthoudend vermogen, en mogelijk zelfs de smaak die ze kunnen afgeven aan jouw anders zo heerlijke campingkoffie. Sommige camping glazen gebruiken uitsluitend één soort materiaal, terwijl andere verschillende materialen combineren om te proberen hun individuele zwakheden te compenseren.

Bekijk hier de bestverkochte camping glazen op Bol.com  en op Amazon

camping glazen

Keramische kampeermokken

De duurzaamheid van zuivere keramische camping glazen is over het algemeen gering. Door de aard van glas/keramiek hebben ze de neiging om tijdens het kamperen veel gemakkelijker af te breken, te krassen en/of te breken dan andere opties. Warmtebehoud van de meeste keramische mokken is hoger dan plastic, maar over het algemeen lager dan vacuüm-verzegelde roestvrijstalen mokken. Smaakinvloed is onbestaande. Je kan camping glazen gebruiken zonder te proeven waarvan ze gemaakt zijn met keramische camping glazen.

Plastic kampeermokken

De duurzaamheid van plastic camping glazen is redelijk tot goed. Ze kunnen over het algemeen vallen en vallen zonder problemen aan, maar ze slijten wel sneller dan andere opties. En afhankelijk van het soort plastic dat gebruikt wordt, kunnen er na verloop van tijd scheurtjes in ontstaan, kunnen er gemakkelijk krassen op komen, of kan het plastic breken als het afbreekt door blootstelling aan de zon of door wassen. Zorg er dus voor, als je een plastic kampeermok kiest, dat deze van niet-uitloogbaar polypropyleen plastic en BPA-vrij is.

Plastic camping glazen maken ook gemakkelijker vlekken dan andere opties. Plastic camping glazen hebben het laagste isolerende vermogen in vergelijking met keramische en vacuümgeïsoleerde roestvrijstalen opties Smaakinvloed is laag tot onbestaande in plastic kampeermokken tenzij de kwaliteit van de gebruikte kunststof erg laag is.

Roestvrijstalen camping glazen

Dit is het meest duurzame materiaal om camping glazen mee te maken omdat het niet barst, breekt, splintert of degradeert. Dit is van onschatbare waarde voor alles wat dag in dag uit buiten wordt gebruikt. Als er al zwakke punten zijn, dan zijn dat meestal alleen de plastic delen van de constructie van een roestvrijstalen kampeermok. Warmtebehoud is ongelooflijk in de vacuüm geïsoleerde varianten, maar het is verschrikkelijk in strikt enkelwandige roestvrijstalen mokken – dus zorg ervoor dat jouw camping mok dubbelwandig is en vacuüm geïsoleerd voordat je wat koopt. Invloed op de smaak – dit is het nadeel, want goedkopere roestvrijstalen mokken kunnen een metaalsmaak afgeven en mogelijk jouw kampeerkoffie ruïneren.

glazen camping

Verschillende ontwerpen camping glazen

Er zijn letterlijk honderden ontwerpopties als het gaat om camping glazen: handvat, geen handvat, smal, breed, hoog, kort, morsbestendig, auto-sluitend, vacuüm geïsoleerd, zelfs temperatuur gecontroleerd! En veel van dit komt neer op persoonlijke voorkeur en behoefte.  Er zijn echter een aantal van deze ontwerpkenmerken waar je consequent naar moet kijken bij het selecteren van de beste camping glazen voor onze eigen avonturen.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.