Wifi versterker camping

Bij veel campings is de wifi niet goed, waardoor een versterker goed van pas kan komen. Even een videootje of foto delen met het thuisfront, een serie downloaden om te bekijken of gewoon surfen op het web. Niets is irritanter dan een slechte verbinding. In dit blog kom je erachter op welke manieren je een wifi versterker kan inzetten op de camping, om zo het signaal te verbeteren op jouw telefoon, tablet, ipad of computer. Ook vertellen we jou wat de beste methode is voor tijdens het kamperen. 

Wifi versterker camping – Opties

Je hebt de volgende mogelijkheden als wifi versterker voor op de camping: 

Alle opties gaan we uitleggen

camping wifi versterker

Eigen wifi op de camping versterken – Methode 1 > Mifi router 

Veel mensen willen niet afhankelijk zijn van het vaak duurdere of erg trage wifi netwerk op de camping. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een wifi netwerk mee te nemen. Dit gebeurd middels een mifi router. Deze kan je niet alleen op de camping gebruiken als wifi versterker maar ook onderweg. Dit product werkt op een batterij die je kan opladen. Een mifi router gaat makkelijk een dag mee. 

In de mifi router kan je een simkaart plaatsen, net zoals deze in jouw smartphone zit. Zo kan de router verbinding maken met het mobiele internet. Vervolgens maak de mifi router een netwerk aan waarmee jij al jouw andere apparaten kan verbinden. De simkaart data deel je zo met alle apparaten. 

Een van de voordelen van dit type camping wifi versterker is dat ze een betere 4G antenne dan smartphones bevatten. Kortom minder last van een traag of slecht signaal. 

Populaire mifi routers zijn de volgende: 

TP-link M7200
Huawei E5783B

Bekijk alle mifi routers die je als wifi versterker voor op de camping kan gebruiken. Later in dit blog vertellen we ook dat dit de beste optie is om als wifi versterker voor op de camping te gebruiken. 

Camping wifi versterker – methode 2 > Antenne

De tweede optie om de wifi op de camping te versterken is middels een wifi versterker. Vaak is er wel een wifi netwerk op de camping waar je gebruik van mag maken. Alleen is vaak het bereik hiervan erg slecht. De oplossing hiervoor is een zo goed mogelijke verbinding maken met dit netwerk. Door een goede antenne / wifi versterker te gebruiken kan je een beter signaal ontvangen. 

Wij raden hiervoor de Wifi Camp Pro van Alfa aan. Deze is speciaal voor dit soort situaties ontwikkeld. De antenne kan een veel sterker signaal sturen dan de antenne van een tablet, laptop of telefoon. Zo heb je geen last meer van het zwakke wifi signaal. 

Bekijk meer wifi versterkers / antennes die geschikt zijn als wifi versterker voor op de camping

Camping wifi versterker – methode 3 > Smartphone

Mocht je geen interesse hebben in de mifi camping wifi versterker, kan je ook een smartphone gebruiken. Hiermee kan je een simpele wifi hotspot instellen. Zo kan je de 4G data van jouw smartphone delen met andere apparaten. Dit gebeurd middels de simkaart. 

Dit is voornamelijk een oplossing die we aanraden voor tijdelijk. Voor langdurige gebruik heeft dit namelijk enkele nadelen. De MB’s zijn namelijk duur. Als je wil Netflixen een middagje ben je zo door je telefoonabonnement heen. Ook de batterij van je telefoon zal sneller opgaan als deze als wifi hotspot wordt gebruikt.

Ook de antenne van een mifi router is een stuk groter dan die van smartphones. Hierdoor kan een betere en snellere verbinding worden opgezet. Dit is vooral op buitenlandse campings nodig. Omdat buitenlandse campings vaak verder afgelegen liggen. Dit zorgt voor een standaard slechter 4G bereik. 

Mocht je toch jouw telefoon als wifi versterker op de camping willen gebruiken, raden we aan de app van jouw telefoon provider goed in de gaten te houden. Kijk hoeveel MB’s je per maand hebt. Check wat je verbruik is na 1 of 2 uur de hotspot gebruikt te hebben. Zo kom je erachter hoe snel jouw MB’s opgaan. Alternatief is een prepaid simkaart aanschaffen. Zo zal je nooit ineens een hoge rekening kunnen krijgen. 

Bekijk diverse camping simkaarten om de wifi mee te versterken 

Check wel altijd of de camping 4G dekt. Of de simkaart die je wil aanschaffen past in het land waar jouw camping is. 

wifi camping versterker

Camping wifi versterker – methode 4 > Satelliet 

Dan de laatste optie die we behandelen in dit blog. Je kan ook een satelliet internet schotel gebruiken als wifi versterker op de camping voor jouw tablet, ipad telefoon of laptop. 

Deze optie heeft een groot voordeel. Je kan zelfs op de meest afgelegen plekken bereik genereren. De schotel maakt verbinding met een satelliet op een hoogte van 36000 kilometer. Dit zorgt er wel voor dat de verbinding wat trager kan zijn. Het signaal moet al die kilometers overbruggen. 

Bekijk het aanbod satelliet internet schotels.

De kosten van dit type camping wifi versterker komen in verhouding tot de andere methoden hoog uit. Dus als je niet helemaal in de rimboe zit op kilometers afstand van de bewoonde wereld, raden we methode 1 of 2 aan. Dit vinden we de beste wifi versterkers voor op de camping. 

Camping Wifi versterker installeren

Als je een product hebt gevonden die je wil gebruiken als wifi versterker op de camping, is het tijd om deze te installeren. Vaak zit er een handig stappenplan bij het product wat je kan volgen. Zo kan je vaak in een handomdraai de installatie voltooien. 

Mocht je er niet uitkomen of algemene vragen hebben over de wifi versterker voor op de camping, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.