Camping koelbox

De camping koelbox mag zeker niet ontbreken op je lijstje voor tijdens het kamperen. Zo heb je altijd een lekker fris drankje, van bier tot water tot cola. Of je nou op het strand zit of in de auto. Een van de grootste frustraties op vakantie is warm drinken. Dit zal niet meer voorkomen. Op dit blog lees je alles over de verschillende koelboxen voor op de camping. 

Hoe een camping koelbox vinden?

Wanneer je zoekende bent naar een koelbox voor op de camping, zie je al snel dat er een groot aanbod voorhanden is. Verschillende uitvoeringen, kleuren en grootten. Aan het begin is het misschien lastig om te bepalen welke het beste aansluit op jouw wensen. Kies je bijvoorbeeld voor een groter formaat of wil je juist een compactere variant. Lees hieronder welke factoren er allemaal zijn om in acht te nemen bij het vinden van een geschikte camping koelbox. 

camping koelbox

Inhoud camping koelbox

Ten eerste is het zaak om naar de inhoud van de camping koelbox te kijken. Vaak zijn ze minimaal 25 liter. Dit is geschikt voor een paar flessen en een paar boterhammen. Als je de koelbox bij een tent wil gebruiken, raden we een van de grotere modellen aan. Kies dan voor een inhoud van 40 tot 45 liter. Dit is een gangbaar model. 

Naast inhoud is het belangrijk om naar de afmetingen te kijken. Je wil niet dat je na aanschaf erachter komt dat je geen drinkflessen rechtop kunt zetten. Houd hier dus rekening mee bij het zoeken van een geschikte koelbox voor op de camping. 

Aansluiting camping koelbox

Kijk ook naar de aansluiting van de camping koelbox. Kan je deze enkel gebruiken aan netstroom. Of alleen in de auto? Of alleen met vrieselementen? Het liefst wil je beide mogelijkheden. Stroom en in de auto. 

Als je de koelbox vergeet af te sluiten van de auto op de camping, is je accu binnen een paar uur leeg. Vergeet dit dus niet. Er zijn ook varianten die op een losse adapter werken. 

Functionaliteit camping koelbox

Volgende factor om in overweging te nemen is de functionaliteit van de camping koelbox. Het gros van de koelboxen bieden de optie om dranken en eten te koelen tot 20 graden beneden de temperatuur van de omgeving. Dit houd in dat op warme dagen de koelbox temperatuur tussen vijf en vijftien graden is. Dit is warmer dan de koelkast thuis. Een koelkast thuis is ingesteld op ongeveer drie tot vijf graden. 

Er zijn camping koelboxen die niet alleen drinken en eten kunnen koelen, maar ook voeding ingevroren houden. Er zijn koelboxen die kunnen worden ingesteld tot -15. Dit is bijvoorbeeld perfect voor het koud houden van vlees of verse producten. 

Bovendien zijn er koelboxen die niet enkel koelen, maar ook dranken warm houden. Er zijn modellen op de markt die dranken tot wel 65 graden boven de temperatuur van de omgeving kunnen houden. Dit soort koelboxen kan je niet alleen op de camping in de zomer gebruiken, maar ook in de winter. 

Gewicht camping koelbox

Een koelbox voor de camping meenemen is niet altijd simpel. Houd daarom rekening met het gewicht. De koelbox zelf is vaak een paar kilo, en grote varianten tussen de 5 en 10 kilo, maar een paar flessen drinken verder weegt deze zo 20 kilo. 

Kijk daarom ook goed of het handvat van de camping koelbox stevig is. Dan kan je deze een stuk makkelijker meenemen. Er zijn ook producten met wieltjes. Dit is helemaal makkelijk. Maar bij de wat goedkopere modellen zijn wieltjes vaak niet altijd bestand tegen een oneffen ondergrond. 

Geluidsniveau camping koelbox 

Volgende factor om rekening mee te houden is het geluidsniveau van de camping koelbox. Er kan hier een groot verschil tussen zitten. Hier zal je op het strand of in het bos geen problemen mee hebben, maar wel als je niet kan slapen door het zoemende geluid op de camping. Rustige modellen hebben een geluidsniveau van rond de 40 Decibel. 

Inspiratie camping koelbox

Hieronder wat typen koelboxen ter inspiratie voor tijdens het kamperen:

  • Passieve koelbox: zonder stroom, handig voor een dag naar het strand.
  • Compressor koelbox: ongeacht de temperatuur, deze kan altijd koelen naar de ingestelde temperatuur. 
  • Absorptie koelboxen: Deze kunnen koelen van 20 tot 25 graden onder de temperatuur van de omgeving. 
  • Thermo-elektrische camping koelboxen: bestaande uit een ventilator die de koelbox koelt. Afhankelijk van de temperatuur van de omgeving, kan daar maximaal 20 graden onder koelen. Deze werken elektrisch.
  • Daarnaast zijn er ook varianten die werken op gas of op zonne-energie. Op gas en zonne-energie zie je een stuk minder, maar hebben weer hun eigen voordelen ten aanzien van elektriciteit.  

koelbox camping

Vragen camping koelbox selecteren

Stel de volgende vragen aan jezelf om erachter te komen welke camping koelbox geschikt is:

  • Waar wil je de koelbox voor gebruiken?
  • Wil je een passieve of actieve?
  • Welk formaat wil je?
  • Moet de box kunnen vriezen of enkel koel houden? 
  • Waar ga je de box mee naartoe komen? 

Camping koelbox kopen voor tijdens het kamperen

Een camping koelbox kan je kopen bij een van de volgende webshops:

Voor meer vragen over Camping of kampeer gerelateerde artikelen zoals een koelbox kun je altijd mailen naar info@campingblogger.nl.