Camping bestek

Wil je de camping tafel dekken met mooi en functioneel bestek? Er zijn verschillende sets, soorten en maten beschikbaar. In dit blog geven we je informatie over hoe het juiste bestek te vinden voor jouw unieke camping situatie. 

Soorten camping bestek

Er zijn tal van soorten camping bestek voorhanden. Een groot verschil is de hoeveelheid delen waaruit de sets bestaan. Ook kan je kiezen voor diverse kleuren en zijn de functionaliteiten verschillend. Zo zijn er bijvoorbeeld camping besteksets voor:

 • Het maken van salades (saladebestek)
 • Het maken van barbeque of grillgerechten (BBQ bestek) 
 • Bestek voor ontbijt, lunch of diner (eetbestek)
 • Kookgerei
 • En zo zijn er nog meer soorten bestek voor op de camping 

camping bestek

Campingbestek sets voor meer personen 

Naast camping bestek voor 1 persoon zijn er sets beschikbaar voor twee, drie of vier personen. Bekende kleuren zijn antraciet, zwart, grijs of meerdere kleurencombinaties. Qua materialen zijn ze veelal gemaakt van staal of soms een combinatie met kunststof. Sets zijn verkrijgbaar 6 delig, 12 delig, 16 delig of 24 delig. Bij enkele bestek producten voor op de camping krijg je een mand of etui om het netjes op te kunnen bergen. 

Als je losse messen, vorken of lepels wil, is dit ook mogelijk. Vaak ben je dan wel duurder uit dan bij het kopen van een complete camping bestek set. Bedenk dus vooraf goed hoeveel bestek je nodig hebt. 

Camping kinderbestek

Als je jonge kinderen hebt, is kinderbestek een must have voor op de camping. Sets voor kinderen zijn veelal verpakt in 3 delige sets bestaande uit een vork, lepel en mes. Er is veel keus op gebied van kleur voor kinderen. 

lichtgewicht camping bestek 

Naast het standaard camping bestek is er ook lichtgewicht bestek verkrijgbaar. Dit bestek is ideaal voor iedereen die tijdens het rondtrekken op het gewicht moet letten. Bijvoorbeeld omdat je met de rugtas of backpack of reis bent. Ideaal voor dit soort reizen is de spork. Dit is een lepel, vork en mes in 1. 

Sets of bestek voor kampeerders die rondtrekken van camping naar camping is licht van gewicht, sterk, veilig, smaak- en kleurloos. 

Lichtgewicht bestek voor de camping is gemaakt van materialen die niet alleen licht zijn, maar ook sterk. Zo zie je vaak een combi van aluminium, kunststof en titanium. 

Camping bestek kopen

Als je camping bestek wil kopen, raden we aan op de volgende sites te kijken:

Zo kan je makkelijk prijzen en producten vergelijken en daar bestellen waar je de beste deal kunt krijgen. 

Camping bestek opbergen

Als je dan mooi camping bestek besteld hebt en binnen, wil je dit natuurlijk ook mooi opbergen. Daarvoor is een bestekla de perfecte oplossing. Er zijn producten met aparte vakken die je zelf kunt samenstellen naar het formaat van jouw caravan of camperlade. Anderen zijn weer uitschuifbaar. Deze kan je zonder moeite passend maken. 

Als kampeerder met enkel een rugzak en tent kan je bestek op een andere manier opruimen. Dan kan je het middels een koord of karabiner aan elkaar binden. Ook kan je het middels een hoesje of klemmetje bewaren. 

bestek camping

Verschil camping bestek met bestek voor thuis

Wat zijn nou de grote verschillen tussen camping bestek en bestek voor thuis? Ten eerste is campingbestek een stuk sterker dan bestek wat je thuis hebt. Daarnaast is het krasbestendig. Derde voordeel is dat het eenvoudig schoon te krijgen is. Bovendien is het vaak gebruiksvriendelijk en makkelijk op te bergen. Zo kan je het eenvoudig kwijt in een vak van je rugzak. 

Bijzonder camping bestek

Naast basis bestek voor op de camping, zijn er bijzondere producten voorhanden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Stoppen voor in flessen
 • Blikjes en flessenopener
 • Opvouwbare eetstokjes als je op de aziatische manier wil eten
 • Speciaal kookgerei
 • Lichtgewicht pollepel
 • Multifunctionele spatel
 • Spaghettilepel 
 • Garde die roestvrij is

Kortom, voor verschillende situaties is verschillend bestek op de camping nodig. 

Bestek voor op de camping – Messen

Camping bestek is niet compleet zonder messen. Deze zijn nodig voor de bereiding van de maaltijden. Van kartelmessen tot aan aardappelschilmesjes tot aan het smeermes. Bedenk vooraf goed welk bestek je allemaal nodig hebt tijdens je vakantie naar de camping. 

Voor meer vragen over camping bestek of andere artikelen, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.