Windscherm camping

Een windscherm bij jouw plek op de camping kan net het verschil betekenen tussen een lekkere dag en een perfecte dag. Niets is zo vervelend als op de tocht staan en wegwaaien. Met een windscherm kan je veel sneller buiten zitten op de camping. Je kan de gevoelstemperatuur verhogen en er daarnaast voor zorgen dat je spullen niet wegwaaien. Kortom, een betere kampeerervaring hebben. 

Stevige windschermen voor op de camping

Voor een geschikte windscherm of meerdere windschermen voor jouw plek op de camping hoef je online niet lang te zoeken. Er zijn diverse soorten, materialen en maten voorhanden op Bol.com. Zo kan je eenvoudig filteren tussen:

  • Merken. Als je een bepaald merk voor ogen hebt, kan je hier makkelijk op filteren of deze invoeren in de zoekbalk. Merken als Eurotrail, Isabella of Bo-Camp zijn van de hoogste kwaliteit. 
  • Budget. Heb je een maximaal budget wat je kwijt wil zijn? Dan kan je hier ook een max op instellen. Zo krijg je alleen camping windschermen te zien die binnen jouw budget vallen. 
  • Kleur: wil je een blauw, geel of grijs windscherm? Je kan kiezen uit tal van kleuren.

windscherm camping

Materiaal windscherm camping

Windschermen die je op de camping ziet zijn veelal gemaakt van polyester. Als je kiest voor de dunste kwaliteit polyester, heb je het voordeel dat het windscherm bijna niks weegt en makkelijk verplaatsbaar is. Als je kiest voor dikkere polyester windschermen, heb je een steviger scherm. Dit is wel wat duurder. Tip > Kijk of het windscherm extra liggers heeft tussen de staanders. Dit type windscherm heeft een grotere pakmaat. Ze zijn moeilijker om op te bouwen, maar als het windscherm eenmaal staat op jouw camping plek, is dit de stabielste variant. 

Stormvast windscherm camping

Je wilt natuurlijk een stormvast windscherm voor op de camping. Dat als er een keer echt een storm is, deze vast blijft staan aan de grond. Kies voor een van de bekendere merken, die gebruiken de beste en stevigste materialen windschermen voor o.a op de camping. 

Voordelen windscherm camping

Een stevig windscherm voor op de camping biedt enkele voordelen tijdens het kamperen:

  • Windvrij en stormvast: je creëert een windvrije plek op jouw camping tuin, plek of terras. 
  • Privacy: een windscherm sluit jouw plek af van de buren. Zo kan je kiezen voor volledig gesloten of transparant. 
  • Eenvoud: Je kan het windscherm op de camping makkelijk uitrollen of uitklappen. Mocht het een windvrije dag zijn, kan je deze makkelijk opbergen. 
  • Heerlijk koken: niks kookt lekkerder dan uit de wind, achter een afgesloten scherm. Koken op de camping achter een windscherm is aanbevolen. 

Bijzondere varianten windschermen

Er zijn tal van varianten windschermen voor op de camping uitgebracht. Van de standaard kleur en afmeting tot een dichte variant of een met halve of hele ruiten. Van windschermen die je helemaal afsluiten van de rest van de wereld tot aan schermen waar je doorheen kan kijken (transparant). Van licht en makkelijk verplaatsbaar tot zwaar en robuust. Het is maar net wat jouw wensen zijn qua windscherm bij jouw op de camping. 

Moderne windschermen op de camping 

De standaard windschermen die je vroeger zag op de camping, zijn nu verleden tijd. Vroeger moest je de frames in elkaar drukken middels een lastige tekening. Daarnaast moest je het windscherm zelf op spanning zetten. Tegenwoordig is dit een fluitje van een cent. Je hoeft ze niet meer op spanning te zetten en je kan ze makkelijk aan de grond bevestigen en vastzetten. 

camping windscherm

Camper, caravan of staplaats?

Heb je een windscherm nodig voor op de camping en kampeer je in een camper, caravan of heb je een staplaats? Een camper is vanwege de grootte al deels beschut tegen de wind. Door een windscherm haaks te zetten op de camper kan je al snel een windvrije hoek creëren. Bij een caravan heb je iets meer windscherm nodig om dit effect te bereiken. Houd hier rekening mee bij het kamperen. 

Meer informatie over het camping windscherm?

Mocht je nog met vragen zitten over het bestellen van een stevig windscherm voor op de camping kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. We helpen je graag verder met het selecteren van een scherm. Ook voor andere camping benodigdheden kan je contact met ons opnemen.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.