Camping zaklamp

Is er iets belangrijker dan in het donker te kunnen zien als je gaat kamperen? Of het nu voor een noodgeval is of gewoon om jouw weg naar het toilet veilig te verlichten, een camping zaklamp is potentieel een van de meest essentiële kampeeruitrusting die er is. Helaas zijn er door de grote vraag naar deze  producten, lampenfabrikanten die ze zeer goedkoop maken. Dit betekent dat je niet altijd een betrouwbaar stuk gereedschap hebt en daarom moet je elk product zorgvuldig onderzoeken. Maar wie heeft daar tijd voor? Je wilt waarschijnlijk een camping zaklamp kiezen en verder gaan met jouw kampeertrip. Daarom dit blog vol informatie en inspiratie. 

Camping zaklampen

Ben je op zoek naar de beste camping zaklamp? Een goede zaklamp kan in sommige situaties letterlijk levensreddend zijn, en het is altijd handig om er een bij de hand te hebben in geval van een stroomstoring of als de hond ’s avonds laat nog wil wandelen. Maar het is niet iets waar je lang over nadenkt. Het is gemakkelijk om je te laten verleiden door een aantrekkelijk uitziende optie die ondermaatse verlichting blijkt te leveren met een vreselijke batterijlevensduur. Om je uit die situatie te redden, hebben we de beste camping zaklampen uitgezocht. 

camping zaklamp

Waarom een camping zaklamp?

Maar voordat je je geld uitgeeft aan de beste camping zaklamp die je kunt vinden, is het handig om na te denken over wat je er precies mee nodig hebt. Heb je alleen een zaklantaarn nodig om bij de hand te hebben, zodat je de zekeringkast kunt vinden als de stroom uitvalt? Of heb je iets robuuster en zelfs waterdicht nodig om mee te nemen op kampeeravonturen? Moderne zaklampen bieden een verscheidenheid aan lichtbundels en verlichtingsstanden; hoeveel heb je er daarvan echt nodig? En wil je een camping zaklamp die op batterijen werkt of eentje die je kunt opladen? 

Heb je een camping zaklamp nodig?

Voordat je je haast om een van de geweldige producten te kopen die we hebben gevonden, neem even de tijd om na te denken over de vraag of je een camping zaklamp nodig heeft. Veel mensen denken direct dat ze een zaklamp nodig hebben, terwijl ze in werkelijkheid beter af zijn met een lantaarn (Wij houden van het zachte licht van deze kaars aangedreven camping lantaarns). Deze lampen zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar iets om het kamp te verlichten als een statisch licht. Een camping zaklamp is echter ook ongelooflijk handig voor verschillende dingen, zoals naar de badkamer gaan als de zon ondergaat of het vinden van voorwerpen in de tent in het holst van de nacht.

Maglite camping zaklamp

Maglite ML150LR LED Li-Ion Zaklamp

We weten wat je denkt – als je zoveel uitgeeft aan een zaklamp voor op de camping, wil je ook waar voor je geld. Gelukkig is dat precies wat je krijgt met de Maglite ML150LRX, die maar liefst 1.082 lumen produceert, een compact ontwerp heeft en een bereik van 458 meter – plus een zeer gewilde vijfsterrenclassificatie van de Amerikaanse National Tactical Officer’s Association. Als je een groter budget hebt, zou dit wel eens de beste zaklamp voor jou kunnen zijn op de camping.  De matzwarte afwerking maakt dit een van de meer stijlvolle zaklampen op de markt, en het is ook ongelooflijk gemakkelijk op te laden – je hebt slechts 30 minuten nodig om hem op te laden tot 80 procent vermogen. We zijn ook fan van het briljante oplaadstation (dat kan worden gebruikt met de meegeleverde 12 V-autoadapter), dat de zaklamp stevig omsluit, zelfs als hij ondersteboven ligt, zodat je hem kunt blijven opladen, of je nu achterin een safarijeep zit te stuiteren of in een afgelegen berghut zit te bivakkeren. De kers op de taart is een garantie van 10 jaar en een ultra-robuuste buitenkant gemaakt van zeer sterk vliegtuigaluminium. Een klein minpuntje is de waterbestendigheid – deze is IPX4, wat betekent dat hij bestand is tegen spatten water uit elke richting, maar niet tegen een langdurige spray. Al met al een zeer kwalitatieve camping zaklamp. 

zaklamp camping

Ledlenser camping zaklamp

Ledlenser MT14

De Ledlenser MT14 is een robuuste en krachtige zaklamp voor camping bezoekers, rugzaktoeristen en avonturiers. Het is een compact, hoogwaardig product dat een betere verlichting biedt dan de 1000 lumen doen vermoeden. Het geheim zit hem in Ledlenser’s eigen optica technologie, die het geleverde licht optimaliseert. Van flood tot spot, om je een schoon, uniform licht te geven dat helderder is dan je zou krijgen van andere zaklampen met een hogere lumen rating. Ledlenser’s Smart Light Technology zorgt ervoor dat je in elke situatie precies de lichtbundel krijgt die je nodig hebt. Met vier lichtfuncties heeft deze een maximaal bereik van 320m. Met een lange gebruikstijd is dit zeker een zaklamp om te overwegen als je op de camping staat.

Camping zaklampen inspiratie

Voor inspiratie voor camping zaklampen, neem eens een kijkje op:

Voor vragen over de camping zaklamp of andere artikelen kan je mailen naar info@campingblogger.nl.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.