Watertank camping

Een watertank op de camping verschaft je altijd van vers water tijdens het kamperen. Of je nu een tent, camper of caravan hebt, water is ideaal om in de buurt van je woonplek te hebben. Om jezelf te wassen, te douchen of voor het bereiden van eten / de afwas. We weten allemaal hoe belangrijk schoon water is in het leven.

Er zijn losse watertanks voor op de camping beschikbaar, maar ook speciale voor in campers. Dit noemen we voor een camper de schoonwatertank. Deze kan je inbouwen in de camper om altijd voorzien te zijn van water.

Naast de schoonwatertank is er ook nog de vuilwatertank voor op de camping. Ook deze kan worden gehouden in de caravan of camper. Deze tanks zorgen ervoor dat het vuile douche of waswater wordt opgevangen.

Camping watertank – Uitvoeringen

Watertanks voor op de camping zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van klein tot middel tot groot en XL. Van de schoonwater- tot de vuilwatertank. Let erop dat er geen licht door de tank kan schijnen. Zo kan je de kans op het vormen van algen verminderen.

Het beste advies wat we kunnen geven tijdens het kamperen op de camping is om schoon camping water op te slaan in een watertank die zich in een koele en donkere omgeving bevindt.

watertank camping

Watertank camping – Voor in de caravan of camper

Er zitten weinig verschillen tussen de camping watertank voor in de caravan of camper. Grootste verschil is dat de caravan watertank kleiner is. Een camper is natuurlijk groter dus ook alle accessoires zijn op formaat. In de caravan wil je zo verstandig mogelijk omgaan met de ruimte, waardoor een kleinere tank beter is. Ook zie je vaak dat in de caravan, tijdens het kamperen, wordt gekozen voor een losse watertank. In de camper heeft deze vaak een vaste plek.

Camping watertank – Opties en verschillen

Als jij een watertank wil aanschaffen voor op de camping, zijn er een aantal kenmerken die je kunt vergelijken:
Inhoud: Van 10 liter tot 20 of 50 liter. De inhoud per watertank is verschillend. Houd er rekening mee dat 10 liter ook 10 kilo betekent.
Inbouw of los: Een losse tank kan je overal mee naartoe nemen, een inbouw heeft een vaste plek.
Met wielen: er zijn camping watertanks op wieltjes. Zeker bij de varianten met een grotere inhoud is dat erg prettig. 50 liter water verplaatsen is voor veel mensen te zwaar.
Met handige grepen: Een stevige handgreep maakt het verplaatsen een stuk makkelijker.

Bedenk dus vooraf wat jij nodig hebt op de camping en welke watertank daar het beste bij aansluit. Ga je alleen met je partner op vakantie of gaan er ook kinderen mee? Kan je zwaar tillen? Verbruik je veel of weinig water enzovoorts.

Watertank camping kopen

Wil je een watertank voor op de camping kopen? Bekijk dan eens het aanbod op:
Bol.com
Amazon
Kampeerwereld

Vragen over camping of kampeerartikelen?

Voor vragen over campingartikelen zoals de watertank, of andere kampeerartikelen, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.