Camping geiser

Er is een groot assortiment geisers voorhanden, let erop dat deze niet allemaal geschikt zijn voor op de camping. In dit blog informeer ik je over geschikte geisers voor in de caravan, in het chalet, tiny house of op de camping. 

Welke geiser op de camping?

Als je denkt een geiser te plaatsen bij jou op de camping in de caravan of chalet, is het handig om na te denken wat een geiser precies is. Ook is raadzaam om te weten welke soorten er zijn met bijbehorende min- en pluspunten. Zo kan jij het beste kiezen welke geiser geschikt is voor op de camping. 

Wat is een geiser precies?

Een geiser, of deze nu bedoeld is voor in een woning of voor op de camping, noemen we ook wel een doorstroomverwarmer. Deze gebruikt men om water warm te krijgen. Het water wordt verwarmd op het moment dat de kraan open is gedraaid. Dan zal het water door de geiser stromen en gaat het water opwarmen. 

camping geiser

Verschillende soorten geisers

Er zijn geisers in verschillende varianten, groten en maten. Zo kunnen ze werken op:

  • Elektriciteit
  • Aardgas
  • Gas > Propaangas
  • Gas > Butaangas 

Bovendien zijn er geisers die geschikt zijn voor buiten of binnen. Daarnaast zijn er open of gesloten geisers. Voor de camping zijn niet alle geisers geschikt. 

Welke geiser op de camping?

Op de camping kiest men vaak voor een propaangas of butaangas geiser. Waarom? Vaak is er geen aansluiting op het aardgasnetwerk voorhanden. Dit geldt ook voor elektriciteit. Dan is een propaan of butaan geiser de beste optie voor op de camping. 

Of je kiest voor een binnen of buitengeiser op de camping, chalet of caravan hangt af van waar je het warme water voor wil gebruiken. Wil je hier enkel je handen mee wassen? Of wil je ook douchen? En waar wil je dan precies douchen? Buiten of in de badkamer. Dat zijn de vragen die belangrijk zijn voor de keuze voor een binnen of buiten geiser voor op de camping. 

Open of gesloten camping geiser?

Als je kiest voor een open geiser op de camping is het belangrijk dat de ruimte voldoende geventileerd is. Een open geiser maakt namelijk gebruik lucht uit de omgeving voor de verbranding. Een gesloten camping geiser heeft een eigen aanvoer van lucht. 

Voordelen camping geisers (en nadelen)

Het grote voordeel van een geiser voor op de camping is dat een onbeperkte hoeveelheid warm water kan worden geleverd. Je hoeft niet te wachten tot het water warm is. Dit gaat vrij snel. Ander voordeel heeft te maken met de kosten. Geisers zijn goedkoper dan bijvoorbeeld een boiler. Ook zijn ze voordeliger in het gebruik. Er zijn draagbare varianten beschikbaar die je makkelijk kunt verplaatsen. 

Dan de nadelen van een camping geiser. Een van de nadelen is dat een geiser minder warm water geeft dan voorraadtoestellen. Zo kan je niet op meerdere plekken warm water tegelijk krijgen. Op de camping maakt dit niks uit omdat je al een stuk minder water verbruikt dan thuis. 

Capaciteit camping geiser

Als laatste voor het bestellen van een camping geiser kan je kijken naar de capaciteit.

Let op het volgende:
5 liter per minuut > wasbak vullen
10 liter per minuut > Douchen
12 liter per minuut of meer > Bad vullen 

Camping geiser kopen?

Als je een geiser voor op de camping wil kopen, raden we aan te kijken bij een van de volgende webshops:

Hier vind je een breed assortiment. Houd rekening met de wensen die we hebben besproken in dit blog: open, gesloten, butaangas, elektriciteit, capaciteit, draagbaar, met of zonder waakvlam etc. 

Camping geiser met of zonder waakvlam

Tegenwoordig werken de meeste geisers voor op de camping zonder waakvlam. Vroeger was een waakvlam de standaard. 

Meer informatie? 

Voor meer vragen over het vinden of kopen van een geschikte camping geiser kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.