Camping mat

Een schone camper, caravan, voortent of huisje op de camping wil iedereen, een mat is hiervoor een must have item. 

Een kwalitatieve deurmat zorgt ervoor dat er minder vocht en vuil naar binnen wordt genomen. Minder gras, groen, zand en andere natuurproducten in jouw onderkomen op de camping. In dit blog gaan we het hebben over de verschillende soorten matten voor op de camping:

  • Schoonloopmat
  • Droogloopmatten
  • Kokosmatten
  • Buitenmatten

We vertellen je meer over de voordelen per soort en productmogelijkheden

Schoonloopmat of droogloopmat voor op de camping?

Kies je voor een schoonloopmat of een droogloopmat voor op de camping. Wat zijn de verschillen? Een schoonloopmat zorgt ervoor dat de schoenzool schoon wordt geschraapt. Door de vezels die gedraaid in de schoonloopmat zitten, zakt vuil naar beneden. Door de fijne structuur blijft vuil goed verborgen. Als je naar binnen loopt wordt het zodoende niet meegenomen. 

Een droogloopmat maakt schoenzolen droog in een paar stappen. Een camping droogloopmat droogt snel en kan makkelijk veel water opnemen. Je schoenzolen worden snel droog door op de droogloopmat te stappen. 

camping mat

Camping kokosmat 

Naast de droogloopmat en schoonloopmat zijn er nog kokosmatten voor op de camping. Deze zijn gemaakt van vezels van de buitenkant van een kokosnoot. Dit is een natuurlijk product. De voordelen:

  • Geluiddempend
  • Schimmelbestendig
  • Rotbestendig 

Deze camping kokosmatten kan je vaak in diverse kleuren en designs verkrijgen. 

Camping buitenkleed 

Andere optie naast een mat voor op de camping is een buitenkleed. Dit soort kleden zijn verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en designs. Het is een hippe manier om je buitenverblijf zoals een voortent aan te kleden. Dit geeft namelijk veel sfeer aan je tuintje of terras, maar staat ook goed voor een tent. Een buitenkleed bestaat veelal uit kunststof dat gevlochten is. Hierdoor is het redelijk weerbestendig. Een buitenkleed is niet zo sterk in het schoonmaken van schoenen zoals een mat voor de camping dat doet. Combinaties zijn daarom aanbevolen. 

Rubber camping mat

Een andere populaire optie als camping mat is de rubberen variant. Dit is er een van hoge kwaliteit die erg sterk is. Deze mat zorgt ervoor dat het vuil van je schoenen wordt geschraapt voor je naar binnen gaat. Daarnaast kenmerken deze matten zich door anti slip. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken. Een rubberen camping mat is daarom een van de beste keuzes. 

mat camping

Design camping mat

Zoals gezegd zijn de buitenkleden vaak in diverse designs te verkrijgen. Ook deurmatten voor de camping zijn er in veel opties te koop. De mat is vaak het eerste wat een persoon ziet als deze op bezoek komt. Door te kiezen voor een speciale tekst, een print of een mooie kleur laat je gelijk een goede eerste indruk achter voor ze je voortent of verblijf instappen. 

Camping mat kopen

Een camping mat kopen kan bij een van de volgende webshops:

Voor meer vragen over het kopen van camping artikelen zoals een mat of een ander belangrijk product, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.