Camping douche

Kamperen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en in contact te komen met de natuur. Maar in de wildernis kan het soms betekenen dat je bepaalde luxe van thuis opoffert, zoals een warme douche. Gelukkig is er een oplossing – een camping douche. In dit artikel gaan we dieper in op wat een campingdouche is, hoe je de juiste kiest en wat tips voor effectief gebruik.

Definitie camping douche

Laten we eerst definiëren wat een camping douche is. In wezen is het een draagbaar apparaat waarmee je tijdens het kamperen je edele delen kunt schoonmaken. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen, zoals plastic of siliconen, en bestaan in verschillende vormen en maten. Sommige zijn ontworpen om aan een boom of ander bouwwerk te worden opgehangen, terwijl andere op een vlakke ondergrond kunnen worden geplaatst.

campingdouche

Overwegingen camping douche

Bij het kiezen van een camping douche, zijn er een paar dingen om te overwegen. Denk ten eerste aan de hoeveelheid water die je nodig hebt. Sommige douches kunnen tot twee liter water bevatten, terwijl andere kleiner en compacter zijn. Let ook op het materiaal van de douche. Sommige zijn gemaakt van dikker, duurzamer materiaal, terwijl andere dunner en lekgevoeliger zijn.

Gebruik camping douche

Als je eenmaal je camping douche hebt gekozen, is het belangrijk te weten hoe je hem effectief gebruikt. Vul de douche eerst met water – uit een waterbron in de buurt of door zelf water mee te nemen. Zoek vervolgens een eigen plekje uit de buurt van andere kampeerders en hang de douche (indien van toepassing) op een stevige plek op. 

Test vervolgens de temperatuur van het water om er zeker van te zijn dat het niet te warm of te koud is. Houd het mondstuk tussen je benen en knijp zachtjes in de zak om het water te laten ontsnappen. Beweeg het mondstuk van de camping douche rond om ervoor te zorgen dat alle gebieden grondig worden gereinigd. Gooi tot slot het vuile water op de juiste manier weg en let daarbij op het milieu.

Eerste gebruik camping douche 

Als u voor het eerst kampeerdouches gebruikt, is het belangrijk op te merken dat het enige oefening kan vergen om ze onder de knie te krijgen. Misschien moet u experimenteren met de waterdruk en de hoek van het mondstuk om te vinden wat voor u het beste werkt. Bovendien is het belangrijk je camping douche na elk gebruik goed schoon te maken om bacteriegroei en andere problemen te voorkomen.

Soorten camping douches

De beste soorten campingdouches die jouw kampeerervaring onvergetelijk zullen maken.

1. Opvouwbare camping douches

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk opbergbare douche op de camping, dan zijn opvouwbare douches misschien wel de perfecte oplossing. Deze douches zijn licht van gewicht, compact, en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een rugzak. Ze werken op zwaartekracht en kunnen worden gevuld met water uit de nabijgelegen rivier, meer of kraan. De opvouwbare campingdouches zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen stroom, zodat je overal kunt douchen.

2. Douchezakken

Douchezakken zijn een andere populaire kampeeroplossing en zijn perfect voor kampeerders die lange wandelingen maken of ver van waterbronnen kamperen. Ze hebben een capaciteit van 20 tot 40 liter en kunnen worden opgehangen aan een boomtak, een tentstok of andere verticale ondersteuningen. Naast dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zijn douchezakken ook zeer betaalbaar en hebben ze geen stroom nodig.

3. Draagbare douches

Draagbare campingdouches zijn perfect voor kampeerders die graag de luxe van een thuisdouche willen ervaren tijdens het kamperen. Ze zijn duurder dan opvouwbare douches en douchezakken, maar bieden wel meer comfort en flexibiliteit. Sommige van deze douches bieden zelfs warm water en zijn perfect voor koude nachten of ochtenden. Sommige van de beste camping douches, zijn de douches die worden aangedreven door een externe batterij, zodat deze overal door jouw kampeersite kan worden geplaatst.

4. Solar campingdouche

Een goede keuze voor kampeerders die voor een langere periode op één locatie blijven, is een solar campingdouche. Deze douches werken op zonne-energie en verwarmen het water op terwijl de zak wordt blootgesteld aan de zon. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het is een praktische oplossing voor kampeerders op de camping. Je hoeft geen zorgen te maken over het bijvullen van water en het aansluiten op stroom. Zorg er wel voor dat de solar-douche wordt blootgesteld aan veel zonlicht om de optimale temperatuur te krijgen.

douche camping

5. Camping pompdouches

Als je op zoek bent naar een hoge druk douche, dan zijn camping pompdouches de oplossing voor jou. Deze douches werken op stroom, dus zorg ervoor dat je een elektrische generator of stroombron hebt als je ze wilt gebruiken. De pompen van deze douches creëren een krachtige waterstraal, wat dit type camping douche perfect maakt voor het wassen van je haar.

Camping douche tent

Investeren in een camping douche tent is een essentieel onderdeel van succesvol douchen tijdens het kamperen. Ze bieden niet alleen meer privacy, maar houden ook de rest van je spullen droog, wat vooral op natte dagen handig kan zijn. Veel tenten bieden voorzieningen als deuren met rits, zakken voor persoonlijke spullen en dakramen voor een goede ventilatie. Bovendien worden veel modellen geleverd met stevige stokken die in de grond kunnen worden geslagen voor extra stabiliteit en bescherming tegen de elementen. Met een van deze camping douche tenten voelt het alsof u in uw eigen privé oase doucht!

Camping douche aanschaffen

Een camping douche is misschien niet een topprioriteit op uw kampeeruitrusting lijst, maar het kan zeker uw reis meer comfortabel en plezierig maken. Met de juiste hulpmiddelen en technieken kunt u schoon en fris blijven, zelfs als u ver van huis bent. 

Een camping douche kan je kopen bij:

1 – Bol.com
2 – Amazon

Overweeg dus zeker te investeren in een campingdouche voor je volgende buitenavontuur. Veel kampeerplezier!

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.