Camping satelliet

Als je lekker tv wil kijken op de camping heb je hiervoor een satelliet nodig. Hiermee kan je zorgen voor ontvangst in jouw tent, caravan of camper. Als dit correct is ingesteld kan je gaan genieten van al jouw favoriete televisieprogramma’s. Er zijn diverse satellietsets voor op de camping beschikbaar. Van verschillende merken in verschillende prijsklassen. Lees vooraf goed de handleiding en kijk of deze geschikt is. 

Camping satelliet

Als je twijfelt over welke satelliet of set je nodig hebt, kan je natuurlijk is een rondje op je camping gaan lopen. Welke satellieten gebruiken de buren, of andere campingbewoners. Als je er zo een besteld weet je dat je altijd goed zit. Daarbij zou je zelfs nog om hulp kunnen vragen bij deze persoon als je er zelf niet uitkomt. 

camping satteliet

Verschillende soorten satellietsets 

Er zijn diverse camping schotels en satellieten verkrijgbaar op de markt:

Volautomatische schotels: Dit type is van de hoogste kwaliteit. Binnen een handomdraai heb je al beeld op de camping. Het volautomatische model kan worden vastgebouwd op jouw caravan, camper of zelfs in de boot. Je hebt een bedieningskastje in het voertuig waarmee je de schotelantenne kunt bedienen.

Vrijstaande schotel / Satelliet. Deze schotelantenne kan je overal neerzetten. Als je bijvoorbeeld onder een boom staat met je caravan, hoef je deze niet te verplaatsen voor je camping satelliet. 

Half automatische schotels: Een half automatische camping satellietschotel moet je zelf gaan uitgerichten. Het op en neer klappen gaat wel vanzelf. Bij dit type duurt het wat langer voor je tv kunt gaan kijken. 

Handmatige schotelantenne: Een handmatige camping satelliet schotel is vaak een stuk goedkoper dan de vol automatische varianten. Van alle varianten ben je hier wel het meeste werk aan kwijt. Deze moet helemaal met de hand worden uitgericht. Dit is een nauwkeurig werkje wat veel tijd kost. 

Grootte camping satellietset

Als je een satelliet voor op de camping wil kopen, heb je te maken met verschillende groottes. Hoe groter de schotel hoe betere ontvangst je uiteindelijk hebt. Als je op de camping televisie ontvangst wil hebben door heel Europa, heb je ten minste 64 cm satelliet schotel te hebben. Met die grootte kan je namelijk via de Astra Satelliet, de Nederlandse publieke en commerciële omroepen ontvangen. 

Schotelantenne voor op de camping

Als je dus TV wil kijken in de:

  • Caravan
  • Camper
  • Tent
  • Boot
  • Chalet 

Of andere verblijfplaats op de camping, heb je een complete satelliet(set) nodig. Wij raden aan om het aanbod te bekijken op een van de volgende Webshops:

camping satellietset

Vragen over de camping satelliet?

Als je vragen hebt over het vinden van een geschikte satelliet voor op de camping, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

Camping satellietset uitrichten

Als je de satelliet set voor op de camping wil uitrichten, moet de aangeschafte schotel optimaal op de schotel uitgericht te staan. Wat hierbij kan helpen is het aanschaffen van een kompas en een satfinder. Deze middelen, samen met de afstemfunctie op de camping satellietset, maken het uitrichten een stuk makkelijker. 

Zorg ervoor dat de schotel altijd vrij zicht heeft op de satelliet waar je mee wil verbinden. Dus niet onder bomen of begroeiing staan. Beweeg de schotel met kleine stukjes en langzaam. 

Laatste tip is om de installatie thuis uit te eten voor je gaat. Zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan op de camping als je de satellietset wil gebruiken. 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.