Camping wasbak

De wasbak is een must have item op de camping. Jezelf opfrissen, je vaat schoonmaken. Allemaal belangrijke zaken. In dit blog vertel ik je waar je allemaal rekening mee moet houden bij aanschaf, welke typen er te koop zijn en waar je een geschikte camping wasbak kunt kopen. 

Voor je een wasbak voor op de camping gaat kopen, is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt in de camper, caravan, voortent of chalet. Er zijn twee hoofdtypen:

  • Externe wasbakken die je zelf kunt verplaatsen. Dit noemen we ook wel een spoelbak. In de spoelbak moet je zelf water doen. 
  • Wasbakken die gemaakt zijn voor een gatmaat in het aanrecht.

Camping wasbak voor in het aanrecht

Check voor je zo’n camping wasbak koopt, of je genoeg ruimte hebt voor de inbouw. Meten is weten zoals altijd. Meet altijd meerdere keren zodat je echt zeker weet dat je de goede maat besteld.   

Externe camping wasbakken 

De camping wasbakken die je overal zelf mee naar toe kunt nemen. Wil je de afwas buiten doen, verplaats je deze naar buiten. 

camping wasbak

Camping wasbak waar op letten?

Naast beschikbare ruimte voor de camping wasbak, zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden:

    • Materiaal. Verkrijgbaar in RVS of kunststof. Kunststof zie je wat vaker terug in badkamers. Dit materiaal is gevoeliger voor een barst of scheurtje. RVS is mooier afgewerkt en makkelijker schoon te maken. RVS is daarom ook gebruiksvriendelijker. 
    • Glasplaat. De plek waar de wasbak gaat worden ingebouwd, zal je opbergruimte verliezen onder het aanrecht. Als je toch behoefte hebt aan extra opbergruimte, kies dan voor een variant met een glazen plaat. Deze plaat kan je dichtklappen waardoor meer ruimte gecreëerd gaat worden. 
    • Kraangat / met kraan. Een caravan kraan zit gemonteerd buiten de wasbak. Je kan ook kiezen voor een combinatie met kraan. Zo hoef je niet in je aanrechtblad een apart gat te boren. De waterkraan is dan gemonteerd in de wasbak voor de camping. 

De caravan of camper niet meer uit!

Met een wasbak voor in jouw caravan of camper op de camping, ben je van alle gemakken voorzien. Je hoeft niet meer de hele camping over te struinen met de afwas. Je kan dit lekker doen in jouw eigen plekje. Je hoeft niet door weer en wind (en regen) de deur uit. Ook jezelf even lekker opfrissen is mogelijk met een wastafel. Wachten op andere gasten van de camping is voorgoed verleden tijd. 

Camping wasbak kopen

Wij raden aan om eens het aanbod aan camping wasbakken of spoelbakken te vergelijken op de volgende websites:

Opvouwbare spoelbak camping

Naast de standaard varianten, zijn er ook opvouwbare spoelbakken voor op de camping verkrijgbaar. Deze kan je makkelijk meenemen, installeren en na gebruik weer opvouwen. 

Meer wastafel informatie?

Voor meer vragen over camping artikelen zoals wasbakken, wastafels of andere must haves, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.