Camping waterkoker

In dit artikel gaan we de camping waterkoker behandelen. Waar moet deze allemaal aan voldoen? Welke modellen raden wij aan en welke kenmerken zijn belangrijk. Lees dit en meer in dit blog. 

Waarom een eigen waterkoker op de camping?

Er zijn een aantal redenen waarom het handig is om een eigen waterkoker te hebben op de camping. Zo kan je altijd, wanneer je maar wil, water opwarmen voor diverse doeleinden:

  • Thee of koffie maken
  • Koken
  • Afwassen
  • Een eitje koken
  • Warme kruik vullen
  • En nog tal van tientallen mogelijkheden 

Eigenlijk is een waterkoker onmisbaar op de camping. 

waterkoker camping

Voordelen camping waterkoker 

Een speciale waterkoker voor op de camping neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een voor thuis. Ze zijn vaak kleiner. Daardoor past er wel minder water in. Je kan kiezen voor een inhoud van 0,5 tot 1 of 2 liter. 

Ander voordeel van de varianten camping waterkokers is dat deze licht van gewicht zijn. Bovendien verbruiken ze weinig stroom waardoor ze kunnen worden aangesloten op elk camping stroomnetwerk. 

Een waterkoker in een chalet of camping huisje is niet altijd schoon. Er zijn mensen die deze gebruiken om vlekken uit kleren te wassen, zoals onderbroeken en sokken. 

Nadelen camping waterkoker

Dan zijn er natuurlijk ook nog wat nadelen aan de waterkoker voor op de camping. Grootste nadeel gaat gepaard met het lagere vermogen. Hierdoor duurt het langer voor het water wat je hebt kookt. Een waterkoker voor thuis doet er ongeveer 2 a 3 minuten over om water te koken. Een camping waterkoker kan hier wel 7 a 8 minuten over doen. Hoe kleiner de waterkoker is, hoe sneller de koker gemiddeld kookt. 

Let er ook op dat de waterkoker voor op de camping heet aan de buitenkant kan worden. Ze zijn vaak kleiner en er is minder materiaal verbruikt. Let er dus op dat je jouw handen niet verbrand en dat je heet water morst over je spullen. 

Vereisten waterkoker camping

Waar moet je dan precies op letten als je een waterkoker wil aanschaffen voor op de camping? Ten eerste moet een waterkoker weinig vermogen verbruiken, maximaal 1000 watt. Op een camping ben je afhankelijk van de hoeveelheid watt die uit het paaltje komt op jouw plek. Als je een waterkoker op de camping gebruikt van 2100 watt, is er een kans dat die het niet doet. Er zijn veel modellen te koop van 500 of 600 watt. 

Veiligheid 

Ten tweede is het belangrijk dat de waterkoker veilig is om te gebruiken. Dan kan je denken aan droogkookbeveiliging. Dan stopt de waterkoker als er geen water in het camping apparaat zit. 

Een stevige basis

Ten derde is het belangrijk dat de basis van de waterkoker stevig is. Tijdens het kamperen kan het gebeuren dat spullen omvallen. Dit kan voorkomen in een tent waar niet alles stabiel is. Let er op dat de waterkoker die je op de camping wil gebruiken, een stevige en brede onderkant heeft. Deze vallen minder snel om. Nadeel is wel dat stevige kokers vaak zwaarder zijn. Als je van jezelf weet dat je snel spullen omstoot, is een stevige variant een must have. Als je van jezelf weet dat je niet zo snel een ongelukje hebt, kan je een lichter model kiezen. 

Soorten camping waterkokers

Waterkokers voor op de camping zijn er in verschillende soorten en formaten. Welke je kiest is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Als je met een tent gaat kamperen heb je behoefte aan andere spullen dan als je een luxe camper hebt. Ga je naar de camping met de auto of vlieg je naar een ander land, dat zijn allemaal zaken om in overweging te nemen bij het zoeken naar een waterkoker. 

Opvouwbare camping waterkoker

Naast de standaard camping waterkokers zijn er ook speciale modellen die je kunt inklappen of opvouwen. Ideaal voor in de koffer. 

Stevige waterkoker

Als je een wat stevigere formaat waterkoker wil voor het opwarmen van water op de camping, kan je er een uitkiezen van kunststof

camping waterkoker

Onze nummer 1 camping waterkoker

Onze favoriete camping waterkoker is de Aigostar Sapphire 30LDC travel. Eigenschappen:

  • Inklapbaar
  • Licht in gewicht
  • Klein
  • Veilig 

Een top waterkoker voor op de camping. Een extra functie van dit model is dat water automatisch warm kan worden gehouden boven de 80 graden. Daarnaast zijn er nog tientallen waterkokers voor op de camping voorhanden. Bekijk is het aanbod op:

Camping waterkoker aanschaffen? 

Voor vragen over het aanschaffen van een geschikte waterkoker voor bij jou op de camping kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. Ook voor vragen omtrent andere campingartikelen kan je ons contacten. Zo hebben we voor tientallen producten een blog zoals dit geschreven. Ons doel is om jou te helpen met het vinden van de beste spullen, afhankelijk van jouw situatie op de camping. 

 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.