Camping wc emmer

Hoewel de camping wc-emmer al jaren bestaat, zagen veel mensen de noodzaak er niet van in en raakten ze ontmoedigt door het legen, het schoonmaken en de stank. Maar dingen zijn veranderd! Moderne mobiele toiletten zijn gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk door te spoelen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en sommige hebben zelfs een elektrisch doorspoelmechanisme met drukknop. Kortom, de wc-emmer voor op de camping is gemoderniseerd. 

Camping wc-emmers en blauwe vloeistof?

De blauwe vloeistof in camping wc-emmers was vroeger een vloeistof op basis van formaldehyde. Toen gingen landen het gebruik van formaldehyde in mobiele toiletten verbieden. Dit deden ze om te voorkomen dat het in afvalwaterzuiveringsinstallaties terecht zou komen die er niet op berekend waren. De bedrijven moesten een nieuwe oplossing gaan gebruiken. In tegenstelling tot formaldehyde, dat een kankerverwekkende stof is, is deze nieuwe blauwe vloeistof veiliger voor mens en milieu. Het is een mix van chemische biociden om de bacteriën van menselijk afval te doden, geurstoffen en blauwe kleurstof. De biociden zijn het actieve ingrediënt, terwijl de geur en kleur slechts de aanwezigheid van menselijk afval maskeren. Net als ruitensproeiervloeistof verandert de formule naar gelang het seizoen. In de winter wordt een antivriesmiddel zoals zout toegevoegd om te voorkomen dat het mengsel in de tank bevriest. De blauwe vloeistof in camping wc-emmers kan ook sterker worden gemaakt om de hete zomertemperaturen te bestrijden.

camping wc emmer

Kun je in de WC-emmer poepen?

Deze vraag heeft meestal betrekking op RV toiletten, maar we hebben het ook gehoord met betrekking tot camping wc-emmers. Ja, je kan poepen in camping wc-emmers. Camping wc-emmers zoals deze op Bol.com zijn uitgerust voor poepen en plassen. Een toilet hoeft niet door te spoelen om te kunnen poepen. De persoon die achter je aan gaat zal misschien niet blij zijn dat je dat deed als het echt stinkt. Maar als je moet gaan, moet je gaan. In de zomer, wanneer de temperaturen hoog zijn, is het misschien niet de meest aangename ervaring om daar een tijdje in de hitte te zitten. Maar je kunt zeker jouw behoefte doen op een camping wc-emmer. Ongeacht wat voor soort behoefte het is!

Waar gaat het wc-emmer afval naartoe?

Het afval dat in een camping wc-emmer wordt gedeponeerd wordt eruit gepompt met een gespecialiseerde vrachtwagen. Vaak kan dit op de camping waar je zit of bij speciale camper plekken. Vervolgens wordt het afval samengevoegd en naar een waterzuiveringsinstallatie gebracht. Daar worden de zware vaste stoffen verwijderd en wordt de resterende vloeistof behandeld met chemicaliën en Uv-licht om de bacteriën te doden. Het resulterende water is schoon en klaar om terug te gaan naar nabijgelegen waterbronnen. 

Camping wc-emmer kopen

Bekijk hier de bestverkochte WC-emmers op:
Amazon
Bol.com
Vrijbuiter
– Kampeerwereld

wc-emmer camping

Kun je er door een WC-emmer een ziekte oplopen?

Je kunt een ziekte oplopen in elk openbaar toilet en ook bij camping wc-emmers. Dat is gewoon een mogelijkheid wanneer je een toilet deelt met iemand anders. In feite kun je ook iets oplopen in de badkamer bij jou thuis als er gasten gebruik van maken. Maar verrassend genoeg is het delen van een toiletbril met vreemden niet de meest voorkomende manier om een verkoudheid of virus op te lopen. De meest voorkomende manier waarop mensen iets oplopen in een openbaar toilet is door hun handen niet te wassen nadat ze naar het toilet zijn geweest. Als je jouw handen niet wast nadat je in contact bent geweest met deurklinken en andere oppervlakken die je vaak aanraakt, loopt u een groter risico om ziek te worden. Dus, zolang je handdesinfectans gebruikt nadat je naar een camping wc bent geweest is er niets aan de hand.  Voor vragen over camping wc-emmers of andere benodigeden, kan je altijd mailen naar info@campingblogger.nl. 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.