Kamperen met de motor: dit heb je nodig!

Wanneer jij gaat kamperen met de motor, dan kan een motor topkoffer niet ontbreken. Maar wat moet je nog meer hebben? Je leest het in deze blog. Kamperen met de motor is een geweldige ervaring. Je komt langs allerlei verschillende plekken, ontdekt nieuwe culturen en hebt de flexibiliteit om te gaan en staan waar jij maar wilt. Om dit mogelijk te maken heb je uiteraard wel een aantal kampeerspullen nodig. Maar wat heb je precies nodig om comfortabel te kamperen met de motor? In dit artikel nemen we het allemaal met je door.

Een comfortabele stoel

Allereerst zorg je dat je in handen bent van een fijne stoel. Met behulp van de stoel heb je altijd en overal een plek waar je even rustig kan zitten. Ondanks dat motorrijden er altijd leuk uitziet, kan het na een lange rit last geven aan jouw rug. Je zit immers de hele tijd in dezelfde positie. Het is daarom belangrijk om een comfortabele campingstoel mee te nemen waarin jij kan rusten. Er zijn genoeg stoelen te vinden die compact zijn om mee te nemen.

Bagagetassen

Zoals je wellicht al kan raden, is het op de motor niet handig om met een trolley of rolkoffer te zitten. Zorg daarom dat je handige motortassen in huis haalt. In deze tassen kan je alles kwijt, jouw slaapzak, dekens, kleding, toiletspullen, enzovoorts. De speciale motortassen kan je aan de motor vastmaken met behulp van een sjorband. De tassen zijn daarnaast water- en winddicht. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over een onverwachte regenbui. Praktische motortassen voor je bagage vind je in de webshop van Baboon.

Slaapspullen

Uiteraard kan je niet kamperen zonder dat je in handen bent van een goede tent. Het is belangrijk dat je een tent vindt die genoeg ruimte heeft voor 2 personen, maar licht genoeg is om mee te nemen op de motor. Vooral wanneer je langer op reis gaat is het fijn om genoeg ruimte in de tent te hebben. Over het algemeen zeggen experts dat je altijd plek kan vinden om een ruime tent mee te nemen, maar dat het lastiger is om een zware tent in te pakken. Zorg dus dat je een goed balans vindt tussen de twee.

Een praktisch boek

Wanneer je op reis gaat met de motor, dan kan het altijd voorkomen dat je motorpech krijgt. Ondanks dat je veel van jouw motor afweet, kan er altijd iets geks gebeuren. Zorg dat je een compacte handleiding bij de hand hebt. Er zijn veel boeken te vinden over kamperen met de motor. Deze bespreken ook veel voorkomende problemen aan de motor die onderweg van pas komen.

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.