Slaapmat kopen: dit is waar je op moet letten!

Ga je binnenkort op vakantie en ben je op zoek naar de juiste slaapmatje? Het aanbod van slaapmatten is groot en het kan hierdoor wat overweldigend zijn. Wat voor soorten slaapmat wil je kopen? Hoe dik moet de mat zijn? Tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel lekker kunnen slapen. Hieronder zetten we een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje waar je op moet letten bij de aankoop van een slaapmat. 

Verschillende soorten slaapmatten

Ten eerste komen slaapmatten in diverse soorten en maten. Zo kom je tijdens je zoektocht naar de juiste slaapmat diverse soorten tegen. Zoek maar eens naar een slaapmatje op Luchtbedplaza.nl, dan ontdek je meteen hoeveel keuze er is. Hieronder beschrijven we vier verschillende soorten matten. 

kamperen

Schuimrubber slaapmatten

Schuimrubberen slaapmatten waren in de jaren ´90 enorm populair. Dit type slaapmat is gemaakt van een soort foam. Het voordeel van deze mat is dat ze erg lichtgewicht zijn en verkrijgbaar zijn voor een zeer lage prijs. Het nadeel van de schuimrubberen mat is dat veel ruimte innemen en niet comfortabel liggen. 

Self inflatable slaapmatten

Verder kun je ook kiezen voor een self inflatable slaapmat. Dit is tegenwoordig de meest gebruikte soort mat. Je kunt de slaapzak uit de zak halen, de dop opendraaien en uitrollen. Vervolgen blaast de mat zichzelf op. Het schuim van de mat zet zichzelf namelijk uit en zuigt zich vol met lucht. Ook deze matten zijn beschikbaar in verschillende diktes en afwerkingen. Het voordeel van dit type mat is dat zeer lekker slapen en makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast zijn ze betaalbaar en een duurzaam. 

Luchtbedden

De laatste optie is een luchtbed. Ook luchtbedden zijn beschikbaar in diverse soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan lichtgewicht luchtbedden, extra sterke luchtbedden en luchtbedden met een ingebouwde pomp. 

Dikte van de slaapmat

Bij de aankoop van de juiste slaapmat is het ook belangrijk om naar de dikte van de mat te kijken. De dikte van de mat bepaalt namelijk grotendeels het comfort en slaapgemak van de mat. Schuimrubberen matten zijn vaak slechts 1 cm dik en luchtbedden kunnen wel 15 cm dik opgeblazen worden. Hier dikker de mat hoe beter je waarschijnlijk zult liggen, maar hoe dikker de mat hoe meer plek de mat zal innemen in je tas. Je kunt daarom het beste kiezen voor een opblaasbare mat. 

Over de Auteur

John Driessen, geboren en getogen in het pittoreske Maastricht, Nederland, is een gepassioneerde specialist op het gebied van campingartikelen. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de grote buitenwereld en het delen van zijn diepgaande kennis over kamperen en de essentiële benodigdheden die nodig zijn voor een succesvolle en comfortabele buitenervaring. Johns reis begon met zijn vroege liefde voor de natuur en zijn verlangen om anderen te helpen genieten van de geneugten van kamperen.